Χρονόμετρο

  Φωτογραφική πρωτοπορία για την Ανατολική Μακεδονία

  Δημοσιεύτηκε στις
  Γράφει ο Γιώργος Μυτιλινός

  Γράφει ο Γιώργος Μυτιλινός

   

   

   

   

   

   

   

   

  Με κάλεσαν προχθές το Σαββατόβραδο οι Δραμινοί φίλοι φωτογράφοι στην αίθουσα «Μελίνα» στην άκρη του πάρκου της Αγίας Βαρβάρας. Με κάλεσαν  να τους τιμήσω μαζί με πολλούς άλλους φίλους της φωτογραφίας στην ετήσια έκθεσή τους, την οποία ομολογώ πως ετοίμασαν με πολύ μεράκι. Εικοσιέξι καλλιτέχνες παρακαλώ με 75 συνολικά φωτογραφίες που έβγαζαν μάτια οι περισσότερες, δείγμα το πόσο καλά εργάζονται οι γείτονες, οι οποίοι όπως μαθαίνουμε πρόσφατα απέκτησαν και νομική υπόσταση με την επωνυμία «Φωτογραφική Ομάδα Δράμας – eΦΟΔος». Σύνθεση, θεματολογία, σύλληψη, χρώμα, κοντράστ και καδράρισμα μιλούσαν από μόνα τους, καταθέτοντας στην αίθουσα την αντίληψη για το πόσο μεθοδικά δουλεύουν οι γείτονες.

  Για άλλη μια φορά δεν παρέλειψα να τονίσω σε κάποιους με τους οποίους συζητήσαμε στο παρασκήνιο, πως χώρες πολύ μικρότερες από τη δική μας βρίσκονται θεαματικά πιο μπροστά από μας αλλά έστω και πολύ αργά τους πλησιάζουμε. Για παράδειγμα έφερα το Βέλγιο, το οποίο με μισή έκταση από μας και με σχεδόν ίδιο πληθυσμό με το δικό μας, διαθέτει περισσότερα από 320 φωτογραφικά κέντρα (εμείς ούτε τριάντα) και με επίπεδο φωτογραφικό αποδεδειγμένο στο διεθνή διαγωνιστικό στίβο από τα καλύτερα και ποιοτικότερα στον κόσμο.

  Αυτή τη στιγμή όμως η περιοχή μας η Ανατολική Μακεδονία, δηλαδή η Δράμα και η Καβάλα, φέρεται ως το ισχυρό ατού της χώρας μας στη φωτογραφική τέχνη. Στη μεν Καβάλα δραστηριοποιείται ο γνωστός μας Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας με ιστορία 30 χρόνων και με έντονη παραγωγή ποιοτικού φωτογραφικού έργου, στη Δράμα όπως είπαμε η ΕΦΟΔΟΣ καθώς και μία ακόμη νεοσύστατη ομάδα στην Ελευθερούπολη, την οποία φέρεται να οργανώνει ο γνωστός φωτογράφος Χρήστος Ζαπώνης. Τα μηνύματα λοιπόν από την ακριτική περιοχή μας αισιόδοξα και βέβαια ελπίζουμε να έπεται συνέχεια!

   

  ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ.2


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.