Χρονόμετρο

    Όχι άλλοι φόροι: Μας έχουν ξεζουμίσει από το 2010

    Δημοσιεύτηκε στις

     Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε δέκα, αλλά 167 νομοθετικές πράξεις χρειάστηκαν για να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους από το 2009 έως και σήμερα. Από το 21,5% του ΑΕΠ το 2009 οι φόροι έφτασαν στο 24,3% το 2013!

    Πρόκειται για παρεμβάσεις των κυβερνήσεων από το 2010 έως και φέτος για να «σώσει» την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το κράτος, διαλύοντας όμως τους ίδιους τους πολίτες επιβάλλοντας δυσβάσταχτους φόρους, παρά τη δραματική μείωση των εισοδημάτων και την εκτόξευση της ανεργίας.

    Τα στοιχεία προκύπτουν από αναλυτική έρευνα του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τα οποία παρουσιάστηκαν στην «Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

    Την ίδια ώρα, για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται από τα μνημόνια που υπεγράφησαν από το 2010, χρειάστηκε να γίνουν 1.321 νομοθετικές παρεμβάσεις. Από αυτά τα 1.321 νομοθετήματα, τα 167 ή το 13% του συνόλου, αφορούν σε νομοθετικές πράξεις για τα δημοσιονομικά, φοροεισπρακτικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα, ήτοι είναι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το 34% των νομοθετημάτων της τελευταίας τετραετίας (440 στο σύνολο) αφορούσαν στην διοικητική μεταρρύθμιση, στη μείωση της γραφειοκρατίας και στο περιβόητο fast track, παρεμβάσεις που μέχρι στιγμής που δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα.

    πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.