Χρονόμετρο

  Το FINN Masters να γίνει εφαλτήριο έλευσης κι άλλων σπουδαίων διοργανώσεων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας παρουσίασαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος, η δήμαρχος Δ. Τσανάκα και ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Κ. Κεραμιδάς – Στις 235 οι συμμετοχές, προβολή των αγώνων και με live streaming

   

  Λίγες ώρες απέμειναν για την έναρξη της μεγάλης ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης, που φιλοξενεί φέτος το καλοκαίρι η Καβάλας, το παγκόσμιο πρωτάθλημα FINN Masters 2015, υπό την αιγίδα του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας και συνδιοργανωτές τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

  Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για την πολύ σπουδαία θαλάσσια διοργάνωση, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα και του προέδρου του ΝΟΚ, Κώστα Κεραμιδά.

  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ν.Ο.Κ., οι συμμετοχές φτάνουν μέχρι σήμερα τις 235, ξεπερνώντας τις αρχικές προσδοκίες των διοργανωτών (σ.σ. περισσότερες από την περυσινή διοργάνωση του πρωταθλήματος στο Σόποτ της Πολωνίας, όταν είχαν λάβει μέρος 230), ενώ μαζί με τους συνοδούς τους οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τις 500, δίνοντας καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, αλλά και μια ανάσα στην τοπική οικονομία.

   

  «Να περάσουμε επιτυχημένα τις εξετάσεις»

  Ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον ΝΟΚ για τον ορισμό του στη θέση του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, υπογράμμισε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη διοργάνωση ενός τέτοιου μεγάλου γεγονότος και απευθυνόμενος προς τον κ. Κεραμυδά, ευχήθηκε το φετινό πρωτάθλημα FINN Masters να αποτελέσει εφαλτήριο για την έλευση κι άλλων μεγάλων διοργανώσεων στην Καβάλα.

  «Από την αθλητική και την τουριστική πλευρά, αλλά και από τα βάθη της ψυχής μας, που βιώνει όλη αυτή την απαισιοδοξία, είναι πολύ σημαντική διοργάνωση για την Καβάλα. Η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και ο Δήμος Καβάλας κάναμε μια γενναία προσπάθεια και όλα θα είναι έτοιμα στην εντέλεια την Παρασκευή για να υποδεχθούμε τους αθλητές και τους συνοδούς τους. Θέλουμε να περάσουμε επιτυχημένα τις εξετάσεις και να πάρουμε τον καλύτερο βαθμό».

   

  «Μεγάλο “μπράβο” στους ανθρώπους του ΝΟΚ»

  Με τη σειρά της, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στάθηκε ιδιαιτέρως στη συμβολή των ανθρώπων του ΝΟΚ για την τέλεση του FINN Masters, τονίζοντας: «Οι άνθρωποι του ΝΟΚ αξίζουν ένα μεγάλο “ευχαριστώ” κι ένα μεγάλο “μπράβο”. Οι Καβαλιώτες αγαπούμε τη θάλασσα και είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης. Αυτή η θάλασσα θα πλημμυρίσει με τα σκάφη των διαγωνιζομένων. Ο Δήμος Καβάλας άπλωσε την ομπρέλα του για την τέλεση του πρωταθλήματος και είναι ένα διάλειμμα για να το χαρούμε. Εύχομαι σε μια εβδομάδα που θα κάνουμε τον απολογισμό του πρωταθλήματος, να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι».

   

  «Με το FINN Masters γιορτάζουμε τα 70 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου»

  Ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Κώστας Κεραμυδάς αναφέρθηκε στους χορηγούς και την πολύτιμη βοήθεια που παρείχαν για την τέλεση του πρωταθλήματος σκαφών κλάσης FINN στην πόλη μας, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και τη «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ». Όπως σημείωσε, «η πόλη μας το 2013 κατάφερε να πάρει τη διοργάνωση από μια πόλη της Ιταλίας (σ.σ. το Μπρατσιάνο, που είναι 50 χλμ μακριά από τη Ρώμη) και να γιορτάσει μαζί τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του ΝΟΚ. Θέλαμε να διοργανώσουμε έναν μεγάλο ιστιοπλοϊκό αγώνα»

  Ο κ. Κεραμιδάς τόνισε ότι οι συμμετοχές των αθλητών φτάνουν τις 235 και μαζί με τους συνοδούς, για περισσότερο από μια εβδομάδα θα βρίσκονται στην πόλη μας πάνω από 500 επισκέπτες, ενώ παρουσίασε την επίσημη μπλούζα του πρωταθλήματος, προσφορά της Bodytalk.

  Ενημέρωσε ότι αμέσως μετά την τελετή έναρξης το Σάββατο 23 Μαΐου, θα γίνει ένα πάρτι υποδοχής των αθλητών στο Roof Garden του ξενοδοχείου Galaxy, όπως και μια ακόμη εκδήλωση στον «Μπάτη», στις 27 του μήνα.

  Τόνισε, επίσης, ότι χάρη στη συνδρομή των μεταπτυχιακών φοιτητών Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Α.Μ.-Θ. θα δίδεται η δυνατότητα για προβολή των αγώνων με live streaming, σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΕΝΑ Channel. Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι αγώνες θα προβάλλονται και από το NovaSports, το οποίο θα έχει καθημερινή εκπομπή, σχετική με το FINN Masters. Παράλληλα, τόνισε ότι ταχύτατη θα είναι η έκδοση των αποτελεσμάτων, όπως δεν έχει γίνει ποτέ σε άλλη διοργάνωση παγκοσμίου πρωταθλήματος, ούτε καν σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

  Ο πρόεδρος του ΝΟΚ ανέφερε ότι υπάρχουν 70-80 εθελοντές και συμπλήρωσε ότι υπάρχει ανάγκη για εύρεση επιπλέον ατόμων, που θα βοηθήσουν στην τέλεση της διοργάνωσης, κυρίως για τις πρωινές ώρες.

  Ακόμη, ανέφερε ότι οι καλύτερες γωνιές θέασης του αγώνα είναι από τις στροφές πάνω από την Ακτή Καλαμίτσας και Μπάτη, ενώ με πρόταση των κριτών, ο αγώνας Medal Race, υπάρχει σκέψη να τελεστεί από το λιμανάκι της Ιχθυόσκαλας στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος».

  Καταλήγοντας, ο κ. Κεραμιδάς σημείωσε πως «το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας είναι η ομορφιά της. Ήδη, αρκετοί διαγωνιζόμενοι, με τους συνοδούς τους μας τόνισαν ότι η Καβάλα τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και σχεδιάζουν να μείνουν επιπλέον μέρες, ακόμη και μετά την τέλεση του πρωταθλήματος».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 24 Μαΐου, θα υπάρξει δοκιμαστικός αγώνας, ενώ η εκκίνηση για τα σκάφη κλάσης Finn θα δοθεί στις 25 του μήνα, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται στις 29/5, όταν και είναι προγραμματισμένη η τελετή απονομών στους νικητές και συμμετέχοντες, καθώς και η τελετή λήξης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.