Χρονόμετρο

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ – Ο δήμος προτίθεται να αναμορφώσει «Βερούλειο» και «Ανθή Καραγιάννη»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Παρά στο «φρένο» που έβαλε η περιβόητη Π.Ν.Π. στο πρώτο θα τοποθετηθούν πλαστικοί τάπητες, ενώ στο δεύτερο θα γίνει αλλαγή στο ταρτάν του στίβου

   

   Την πρόθεση της δημοτικής αρχής να αναμορφώσει τις δύο κύριες αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη της Καβάλας, το «Ανθή Καραγιάννη» και το Βερούλειο, αποκάλυψε στο «Χ» ο Γιώργος Φιλόσογλου.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΛΟΣΟΓΛΟΥ (400 x 600)

  Η ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και η υποχρέωση του δήμου να μεταφέρει μέρος των ταμειακών διαθέσιμών του, έβαλε προσωρινά ένα τέλος σε αυτές τις στοχεύσεις, όμως ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού τόνισε ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για αλλαγή του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, αλλά και της τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα στο Βερούλειο, που θα συνδυαστεί με τη δημιουργία δύο γηπέδων στον υπάρχοντα χώρο και ταυτόχρονα με την αλλαγή της φοράς τους.

   

  Η περίπτωση του «Ανθή Καραγιάννη»

  «Η Π.Ν.Π. μας έβαλε προσωρινά φρένο. Πριν την ψήφισή της, μια εταιρεία που συνεργάζεται με τον ΣΕΓΑΣ επιθεώρησε το ταρτάν του “Ανθή Καραγιάννη”, παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Φίλιππου Φιλιππίδη. Η άθλια κατάσταση που βρίσκεται το ταρτάν είναι γνωστή εδώ και χρόνια», ανέφερε αρχικά ο κ. Φιλόσογλου και συμπλήρωσε: «Αυτό που μας ανέφερε το κλιμάκιο της εταιρίας είναι ότι εξ αρχής η υποδομή, με την ασφαλτόστρωση κάτω από το ταρτάν ήταν λανθασμένη κι έχει υποστεί φθορές, παρουσιάζοντας αντίθετες κλίσεις. Η πρώτη στρώση του 1997 και η δεύτερη επίστρωση το 2004 έγιναν με λάθος τρόπο. Για να έχει το ταρτάν τις σωστές προδιαγραφές και με 10ετή εγγύηση, θα ξηλωθεί όλο, θα ασφαλτοστρωθεί εκ νέου, θα αλλάξουν οι κλίσεις και μετά θα τυοποθετηθεί ο τάπητας κομμάτι-κομμάτι. Βολιδοσκοπούμε το κόστος. Αν τα χρήματα δεν καταλήξουν αλλού, το έργο θα προχωρήσει. Το κόστος θα κυμανθεί από 300.000-450.000 ευρώ και μπορεί να πέσει, εφόσον συνδράμουν τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Καβάλας».

   

  Πλαστικός τάπητας και δύο γήπεδα στο «Βερούλειο»

  Η ίδια εταιρεία που έκανε την επιθεώρηση στο «Ανθή Καραγιάννη», κατέθεσε την πρότασή της για τοποθέτηση πλαστικού τάπητα στο Βερούλειο, επίσης με 10ετή εγγύηση και ο Γ. Φιλόσογλου υπογράμμισε: «Υπάρχει βούληση να προχωρήσει κι αυτό το έργο και να αξιοποιηθεί όλος ο χώρος του Βερούλειου, ώστε να προκύψουν δύο γήπεδα. Θα προχωρήσει άμεσα, ενώ σημαντικό είναι το όφελος από την εξοικονόμηση για κάθε χρόνο της επανασποράς και όλων των άλλων εργασιών, μια και το κόστος συντήρησης του πλαστικού τάπητα, είναι ουσιαστικά μηδαμινό. Παράλληλα, τίθεται ένα θέμα βελτίωσης της ποιότητας της άθλησης και των υπηρεσιών στα νέα παιδιά. Η εταιρεία έχει τις κατόψεις από το «Ανθή Καραγιάννη» και το «Βερούλειο». Θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών, ίσως μετά τον Ιούνιο, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα πολιτικής φύσεως θέματα. Το κόστος για το λίφτινγκ στο Βερούλειο θα φτάνει τις 250.000 ευρώ».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.