Χρονόμετρο

  Με αγωγή απειλεί τον Δ. Κυριαζίδη η Μ. Φιλιππίδου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σήμερα συζητείται η ερώτηση του Βουλευτή Δράμας, που κατηγορεί για «διοικητική ανεπάρκεια» την πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.-Θ.

   

   

  Αγωγή εναντίον του Δημήτρη Κυριαζίδη είναι έτοιμη να καταθέσει η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Π.Α.Μ.-Θ., Μαρίνα Φιλιππίδου, έπειτα από την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δράμας, η οποία πρόκειται να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή, στην οποία επισημαίνει ο κ. Κυριαζίδης πως η δυσλειτουργία του Κέντρου οφείλεται στη «διοικητική ανεπάρκεια» της Μ. Φιλιππίδου.

  Χθες, η πρόεδρος του Κ.Κ.Π.Π.Α.Μ.-Θ. πέρασε στην αντεπίθεση και με σχετική ανακοίνωσή της στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορεί τον Δ. Κυριαζίδη για ενδιαφέρον ψηφοθηρικού χαρακτήρα και υπογραμμίζει ότι τα προβλήματα προκύπτουν από τη στιγμή που ο ίδιος και άλλοι τοπικοί παράγοντες δεν έχουν αποδεχθεί την Καβάλα ως έδρα του ενιαίου φορέα, συμπληρώνοντας ακόμη ότι η αυτονόμηση του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, στο οποίο τον τελευταίο χρόνο διαπιστώθηκαν δύο περιστατικά κατάχρησης από λογαριασμούς, είναι ανέφικτη!

   

  «Τι φοβάται ο κ. Κυριαζίδης;»

  «Σε απάντηση της Επερώτησης του Βουλευτή Δράμας κου Δ. Κυριαζίδη θα ήθελα να δηλώσω τα εξής: Δυστυχώς για τη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Κυριαζίδης δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το γεγονός ότι η έδρα του νέου φορέα επιλέχθηκε η Καβάλα ως η καλύτερη γεωγραφική λύση. Λύση στην οποία άλλωστε συμφωνούν όλοι οι Βουλευτές των όμορων Νομών της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχτεί τόσο καλύτερα θα είναι για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., αφού όλα τα προβλήματά του ξεκινούν από εκεί. Προφανώς, για αυτόν και τους υπολοίπους που συντάσσονται με τις απόψεις του, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας έχει καταστεί το μοναδικό πρόβλημά τους. Άραγε δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα στην Κοινωνία της Δράμας, η οποία μαστίζεται από πλήθος σοβαρών κοινωνικοοικονομικών προβλημάτων, ή μήπως τους ενοχλεί ότι η αποκάλυψη των οικονομικών σκανδάλων έγινε επί της δικής μας Διοίκησης; Αλήθεια σε πόσες ψήφους άραγε προσδοκούν με αυτή την επίμονη ενασχόλησή τους;

   

  Ο κ. Κυριαζίδης με θεωρεί ανεπαρκή και ανίκανη να διοικήσω. Όμως είμαι εγώ που αποκάλυψα τις 2 υπεξαιρέσεις και ζήτησα πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο για την προηγούμενη Διοίκηση, όπου και διενεργείται την περίοδο αυτή.

  Μήπως δεν γνωρίζουν τι συζητάει ολόκληρη η Δραμινή Κοινωνία, δηλαδή ότι επί χρόνια γινόταν σοβαρές οικονομικές ατασθαλίες στο Θεραπευτήριο της Δράμας; Τι φοβούνται και θέλουν να με αντικαταστήσουν; Μήπως αποκαλυφθούν και άλλα;

  Ο κος Κυριαζίδης και όσοι συντάσσονται μαζί του αντί να δυσανασχετούν με το γεγονός ότι και οι 2 υπεξαιρέσεις έγιναν στο Θεραπευτήριο της Δράμας, εν τούτοις θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ότι για όλα είμαι εγώ υπεύθυνη. Ωστόσο, είμαι σίγουρη ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει σύντομα καλά τη δουλειά της και σύντομα η αλήθεια θα λάμψει. Αυτή η επιμονή στο πρόσωπό μου προφανώς καταδεικνύει ότι δεν τους βολεύω. Μιλάει ο κος Κυριαζίδης για ελλείψεις βασικού προσωπικού και ότι και με την αυτονομία θα λυθούν τα ζητήματα αυτά. Φυσικά, δεν γνωρίζει ότι τα 2 ιδρύματα της Δράμας δεν διαθέτουν Διοικητικό προσωπικό και όλες οι λειτουργίες του Φορέα γίνονται από το ελάχιστο προσωπικό που βρίσκεται στην έδρα του Φορέα την Καβάλα. Αλήθεια πως θα επιβιώσει ένα τέτοιο αυτόνομο ΝΠΔΔ με όλες αυτές τις σοβαρές ελλείψεις; Έχει ρωτήσει τους εργαζομένους του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων της Δράμας και του Κέντρου Προστασίας Παιδιού αν θέλουν την αυτονομία των 2 αυτών ιδρυμάτων;

  Η αυτονομία του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας δεν με προβληματίζει, ούτε προσωπικά θα φέρω εμπόδιο σε αυτό, αν και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και δεν μπορεί να γίνει για ευνόητους λόγους.

  Ο κος Κυριαζίδης και όλοι οι υπόλοιποι που συντάσσονται μαζί του μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν για να ικανοποιήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα τους, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να μειώνουν την τιμή, την υπόληψη και την αξιοπρέπειά μου, για τα οποία είμαι αδιαπραγμάτευτη. Το να ρίχνουν επάνω μου όλα τα προβλήματα της λειτουργίας του νέου Φορέα για να πετύχουν τον σκοπό τους, είναι τουλάχιστον ανήθικο και απρεπές. Αν έχουν την δυνατότητα να το κάνουν χωρίς να λένε ψέματα και συκοφαντίες για το πρόσωπό μου.

   

   

  Ας ενημερωθεί ο κος Κυριαζίδης ότι με σύμμαχο την εντιμότητά μου, την ειλικρίνειά μου, την μαχητικότητά μου, την ΑΓΑΠΗ μου για τα παιδιά, τα ΑΜΕΑ και τους περιθαλπόμενους, θα τα καταφέρω και με την νέα διεύρυνση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με την ένταξη του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και όλων των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ από την Χρυσούπολη μέχρι την Ορεστιάδα.

  Όσο για τον ισχυρισμό ότι είμαι “μακράν κάθε σύγχρονης διοικητικής ικανότητας και ανεπαρκής” θα καταθέσω εναντίον του αγωγή αποζημιώσεως για ηθική βλάβη, γιατί η μέχρι τώρα ανωτερότητά μου και σιωπή μου έχει και αυτή όρια.

  Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. γιατί με στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις σε όλη αυτή την προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου και σύντομα θα εκδώσει Δελτίο Τύπου για να απαντήσει και αυτό με τη σειρά του σε όλους τους ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς που αναφέρει στην Επερώτησή του ο Βουλευτής Δράμας κος Κυριαζίδης».

  Πέραν της ανακοίνωσης, η κ. Φιλιππίδου επιφυλάχθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο, δηλώνοντας μόνο ότι θα μιλήσει μετά την απάντηση που θα λάβει ο κ. Κυριαζίδης στη σχετική ερώτηση που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.