Χρονόμετρο

  Μετονομασία του Δήμου Καβάλας σε Φιλίππων; «Γιατί να μην ανοίξει ξανά η συζήτηση;»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Θετικός στη μετονομασία του «Δήμου Καβάλας» σε «Φιλίππων»  ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων, Λ. Τσαταλμπασίδης

   

   

  Η πρόταση του Κώστα Αντωνιάδη μέσω facebook για μετονομασία του Δήμου Καβάλας σε Δήμο Φιλίππων (χωρίς βεβαίως μετονομασία της πόλης) στα πρότυπα της μετονομασίας του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, άνοιξε μια συζήτηση, έστω κι άτυπα, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

  Εμπνευστής τότε μιας αντίστοιχης ιδέας ήταν ο πρώην δήμαρχος Φιλίππων, Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, που είχε κάνει ανάλογη πρόταση τον Σεπτέμβριο του 2010 στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, χωρίς, όμως, να «πιάσει τόπο».

   

   

  Ο Λ. Τσαταλμπασίδης, μιλώντας στο «Χ», θυμήθηκε εκείνη την πρόταση και ερχόμενος στο σήμερα δηλώνει ότι εμμένει σε αυτή, συμφωνώντας απόλυτα με όσα ανέφερε ο Κ. Αντωνιάδης μέσω της σελίδας του στο facebook: «Είχα κάνει μια τέτοια πρόταση πριν τη διενέργεια των εκλογών του Νοεμβρίου του 2010, αν θυμάμαι καλά τον Σεπτέμβριο. Ήταν απόφαση του τότε δήμου Φιλίππων, την οποία έθεσα προς το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας, ώστε ο Καλλικρατικός δήμος να λάβει το όνομα των Φιλίππων, χωρίς φυσικά να επηρεάζει το όνομα της πόλης. Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα, με ισχυρό brand name, που θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο από την υποψηφιότητα του αρχαιολογικού χώρου για είσοδο στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Θα έλεγα ότι οι παρευρισκόμενοι με κοιτούσαν αμήχανοι. Νομίζω, όμως, ότι αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει ξανά η συζήτηση και φυσικά εμμένω σε αυτή την πρόταση για μετονομασία του δήμου. Δεν γνωρίζω πόσο έτοιμη είναι η κοινωνία για μια τέτοια αλλαγή. Είναι σίγουρα θέμα ωριμότητας της κοινωνίας, να αντιληφθεί ότι δυναμώνει το τουριστικό brand name της, εξελίσσοντας το προϊόν της και μέσω αυτής της οδού».

   

  Ο Λ. Τσαταλμπασίδης την άποψη αυτή την έχει μεταφέρει και στη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα και ερωτώμενος ποια ήταν η δική της αντίδραση, σημείωσε: «Θα είναι προτιμότερο να ρωτήσετε την ίδια την κ. Τσανάκα».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.