Χρονόμετρο

  ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΡΧΕΤΑΙ… Τι θα γίνει με την πεσμένη γέφυρα;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η δημοτική αρχή έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και περιμένει… απλά το πόρισμα!

   

   

  Ένα εφιαλτικό καλοκαίρι «υπόσχεται» η δημοτική αρχή της Δήμητρας Τσανάκας στους καβαλιώτες, εξαιτίας της αδυναμίας της, να δώσει μια άμεση λύση στο πρόβλημα της πεσμένης γέφυρας. Ως γνωστόν, μετά την πτώση της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, έγινε από την τροχαία η ρύθμιση, τα αυτοκίνητα που εισέρχονται από την ανατολική πύλη της πόλης προς το κέντρο, να διέρχονται από τις οδούς Σαππαίων – Γαλλικής Δημοκρατίας ή εναλλακτικά, από τις οδούς Βάσου – Κολοκοτρώνη, παρακάμπτοντας την παραλιακή οδό. Η λύση αυτή σύντομα έδειξε τις αδυναμίες της, τόσο με τα κυκλοφοριακά προβλήματα που ανέκυψαν στις εν λόγω οδούς, όσο και με τα παράπονα των περιοίκων, από τον υπερβολικό θόρυβο.

   

  Η λύση αυτή, μην ξεχνάμε όμως ότι ήταν προσωρινή, ο χειμώνας φτάνει στο τέλος του και σύντομα θα ξεκινήσουν οι αφίξεις χιλιάδων αυτοκίνητων τουριστών, καθώς η Καβάλας έχει κύρια οδικό τουρισμό, οπότε είναι σημαντικό να βρεθεί καλύτερη διευθέτηση. Δεν έχει μείνει πολύ χρόνος, το πολύ, ένα δίμηνο ακόμη πριν αρχίσει να γίνεται κόλαση η κίνηση των οχημάτων, από τις επίμαχες περιοχές. Για ακόμη μια φορά, η Δήμητρα Τσανάκα είναι παρατηρητής της κατάστασης, αδυνατώντας ακόμη και να σκεφτεί μια λύση, όμως ο χρόνος «τρέχει» και είμαστε πολύ κοντά στο να «σκάσει η βόμβα»!!! Από την πλευρά της αντιπολίτευσης έχουν διατυπωθεί διάφορες προτάσεις, όπως του υποψήφιου δημάρχου Βαγγέλη Παππά, για την τοποθέτηση φαναριού, εναλλαγής της κυκλοφορίας στο εναπομείναν ρεύμα κυκλοφορίας ή την διαπλάτυνσης του δρόμου με έργο που θα στενεύει την αυλή του παλιού νοσοκομείου. Ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, έχει διατυπώσει την άποψη της κατασκευής πρόβολου, στον υπάρχοντα δρόμο για να γίνει διαπλάτυνση και να δοθεί στην κυκλοφορία με δύο ρεύματα και απαγόρευση διελεύσεως των φορτηγών. Όλες οι προτάσεις απορρίφθηκαν. Πέρα από το γεγονός βέβαια ότι δεν υπάρχει χρόνος να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα μέχρι το καλοκαίρι, καθώς έχουν περάσει τέσσερεις μήνες, χωρίς να γίνει τίποτα.

   

  Οπότε, επανέρχεται και πάλι με τον πλέον δραματικό τρόπο το ερώτημα, τι θα γίνει το καλοκαίρι που θα αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση των αυτοκινήτων; Με την σκέψη ότι το πρόβλημα θα εμφανιστεί μετά τις δημοτικές εκλογές, άρα δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα, η κ. Τσανάκα πράττει κατά την προσφιλή της τακτική, απλά, δεν κάνει τίποτα!!!

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.