Χρονόμετρο

  «ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ» Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡ. ΜΕΤΙΟΥ

  Δημοσιεύτηκε στις

  ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ

   

  Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία –  το θέμα στη Βουλή, εκτεθειμένος πολιτικά ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης και φυσικά η ΝΔ που του έδωσε χρίσμα

   

  Απάντηση στον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλου που κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργό Δικαιοσύνης με θέμα: «Θα ελέγξετε τους διαγωνισμούς κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜΘ που έγιναν με φωτογραφικούς όρους και μοιράστηκαν σε κάποιες εταιρίες οι νομοί και τα χρήματα;», έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτριος Παπαγγελόπουλος. Συγκεκριμένα όπως τονίζει στην απάντηση του ο υπουργός προς τον βουλευτή «Όπως μας ενημέρωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, σχετικά με το εν θέματι ζήτημα, έχει σχηματισθεί η με ΑΒΜ: Α17/1475 ποινική δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Δεσμευόμενοι όμως από τη διάταξη του άρθρου 241 ΚΠΔ, δεν δύνανται να μας παράσχουν περαιτέρω στοιχεία επ’ αυτής».

   

  Το ουσιαστικό στοιχείο στην απάντηση του υπουργού είναι ότι επιβεβαιώνονται όλα τα δημοσιεύματα σε σχέση με το μεγάλο σκάνδαλο της καταπολέμησης των κουνουπιών και ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία και πολύ σύντομα θα ασκηθούν διώξεις. Για το που  κατασπαταλήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ διατυπώσαμε, κατ’ επανάληψη, τα σχετικά ερωτήματα προς τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον άμεσα εμπλεκόμενο αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Κώστα Αντωνιάδη, ωστόσο «σφύριζαν αδιάφορα» χαρακτηρίζοντας αυτά τα δημοσιεύματα, ως προϊόν της δημοσιογραφικής φαντασίας.

   

  Συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος στην ερώτηση του διατύπωσε τα παρακάτω ζητήματα:

  «Καλείσθε να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:

  -Αληθεύουν οι πληροφορίες που έφθασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης διέταξε αυτεπάγγελτα την διενέργεια προανάκρισης, για τον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Περιφέρεια ΑΜΘ, για την καταπολέμηση των κοινουπιών, όταν Περιφερειάρχης είχε αναλάβει ο κ. Μέτιος;

  -Η εισαγγελία Ροδόπης εκτιμά ότι η ζημία που προκλήθηκε στην Περιφέρεια ΑΜΘ και στο Δημόσιο Ταμείο, από τον διαγωνισμό αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα 2.000.000 ευρώ. Ένα τεράστιο ποσό για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

  -Αληθεύουν οι πληροφορίες που έφθασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και αναφέρουν ότι για το κομμάτι του διαγωνισμού που αφορά τους αεροψεκασμούς έχουν διαπιστωθεί τα εξής:

  1)         Το έτος 2012 ο διαγωνισμός διενεργήθηκε για ένα έτος, η έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια ήταν 14% και το έργο κόστισε 1.230.000 ευρώ.

   

  2)         Την διετία 2013-2014: ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι ο ανάδοχος θα αναλάμβανε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών για δύο έτη, δηλαδή το έτος 2013 και το έτος 2014, η έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια ήταν 15%, και το έργο κόστισε περίπου 3.000.000 ευρώ, δηλαδή 1.500.000 για κάθε χρόνο.

   

  3)         Την διετία 2015-2016: ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι ο ανάδοχος θα αναλάμβανε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών για δύο έτη, δηλαδή το έτος 2015 και το έτος 2016, το έργο κόστισε περίπου 3.495.920 ευρώ, δηλαδή 1.747.960 για κάθε χρόνο.

   

  4)         Την τριετία 2017-2019: ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι ο ανάδοχος θα αναλάμβανε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών για τρία έτη, δηλαδή το έτος 2017, το έτος 2018 και το έτος 2019, η έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια ήταν μόλις 2,1% και το έργο κόστισε περίπου επτά εκατομμύρια διακόσιες τριάντα εννέα χιλιάδες τετρακόσια πενήντα έξι ευρώ (7.239.456 ευρώ), δηλαδή δύο εκατομμύρια τετρακόσιες δέκα τρεις χιλιάδες εκατό πενήντα δύο ευρώ (2.413.152 ευρώ) για κάθε χρόνο.

   

  Στην διακήρυξη του διαγωνισμού υπήρχαν πολλές φωτογραφικές διατάξεις, οι οποίες ευνοούσαν την εταιρία «ΑΕΡΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ε.Π.Ε.», και απέκλειαν ουσιαστικά την συμμετοχή στον διαγωνισμό οποιασδήποτε άλλης εταιρίας. Έτσι στον διαγωνισμό συμμετείχε μόνο η εταιρία «ΑΕΡΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ε.Π.Ε.», η οποία έδωσε έκπτωση μόλις 2,1%;

  Έχει σχηματισθεί δικογραφία και έχουν ήδη κληθεί σε απολογία οι μισοί περίπου περιφερειακοί σύμβουλοι που ανήκουν στον συνδυασμό του κ. Μέτιου;

  Έχει επιληφθεί η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μ. Παπασπύρου με τον ανωτέρω διαγωνισμό- σκάνδαλο της περιφέρειας Α.Μ.Θ.; Την διετία 2015-2016: ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι ο ανάδοχος θα αναλάμβανε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών για δύο έτη, δηλαδή το έτος 2015 και το έτος 2016, το έργο κόστισε περίπου 3.495.920 ευρώ, δηλαδή 1.747.960 για κάθε χρόνο.

  Την τριετία 2017-2019: ο διαγωνισμός προέβλεπε ότι ο ανάδοχος θα αναλάμβανε το έργο καταπολέμησης κουνουπιών για τρία έτη, δηλαδή το έτος 2017, το έτος 2018 και το έτος 2019, η έκπτωση που πέτυχε η Περιφέρεια ήταν μόλις 2,1% και το έργο κόστισε περίπου επτά εκατομμύρια διακόσιες τριάντα εννέα χιλιάδες τετρακόσια πενήντα έξι ευρώ (7.239.456 ευρώ), δηλαδή δύο εκατομμύρια τετρακόσιες δέκα τρεις χιλιάδες εκατό πενήντα δύο ευρώ (2.413.152 ευρώ) για κάθε χρόνο».

  Εμείς ως «Χ» με την σειρά μας είχαμε θέσει τα παρακάτω ζητήματα, χωρίς φυσικά μέχρι σήμερα να πάρουμε απαντήσεις:

  Απαντήσεις στο τι έγινε με τα χρήματα του διαγωνισμού για την καταπολέμηση των κουνουπιών;

  Γιατί η Δικαιοσύνη ανέλαβε αυτεπάγγελτα την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής;

   

  Επίσης ζητήσαμε εξηγήσεις γιατί κανείς από τους εμπλεκόμενους, δεν έχει παραιτηθεί από την θέση του, ακόμη και για λόγους ΗΘΙΚΟΥΣ. Οι σοβαροί και με αξιοπρέπεια πολιτικοί, παραιτούνται από τις θέσεις τους, όταν το όνομα τους εμπλακεί σε σκάνδαλο. Στην Καβάλα και γενικότερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ φαίνεται αυτά είναι ψιλά γράμματα. Και όχι φυσικά μόνο αυτό, αλλά έρχεται και η ηγεσία της ΝΔ και δίνει την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του κ. Μέτιου.

  Ο κ. Μέτιος μπορεί να μην μετείχε σε καμία διαδικασία του διαγωνισμού, ωστόσο είναι ο πολιτικός προϊστάμενος και εποπτεύει όλες αυτές τις διαδικασίες, γιατί περιορίζεται σε μισόλογα στις συνεδριάσεις του Π.Σ. και δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να δώσει μια συνέντευξη Τύπου και να δώσει απαντήσεις στους δημοσιογράφους; Τουλάχιστον τώρα που θέλει να είναι υποψήφιος και να κατέβει στις εκλογές δεν μπορούν να υπάρχουν σκιές!!!


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.