Χρονόμετρο

  Προς νέες απεργίες προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας εμμένουν στις θέσεις τους για απελευθέρωση των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

  Χθές Το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, με θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.

  «Εάν η κυβέρνηση παραδοθεί αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν και με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν οι φαρμακοποιοί» και ζητούν από την κυβέρνηση να στηρίξει τις θέσεις του υπουργείου Υγείας.

  «Τα φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών , αλλά εξάντλησαν τα περιθώρια τους. Οποιαδήποτε απόκλιση απο τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

   

  foto:www.newsitamea.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.