Χρονόμετρο

  Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων – Ειδική δράση στην πλατεία Ελευθερίας

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

  Συνεχίζεται η προσπάθεια του Δήμου Καβάλας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες και ιδίως τους μικρούς μαθητές στο θέμα της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων, τα οποία είναι μεν άχρηστα γι’ αυτούς, όμως χρήσιμα σε κάποιους άλλους.

  Η νέα δραστηριότητα εντάσσεται στο Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων (20-28/11/2021), πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Followgreen.gr/kavala, κι έχει ως θέμα: «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας».

  – Οι δράσεις γίνονται σε δύο επίπεδα:

  1️⃣ Στα σχολεία, την τρέχουσα και την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές θα μαζέψουν ρούχα, και θα υπάρξει «ανταμοιβή» σε πόντους από την πλατφόρμα του Followgreen.

  2️⃣ Επίσης, σήμερα, από τις 10 πμ έως τη 1 μμ, στην πλατεία Ελευθερίας, θα συλλέγονται υποδήματα, ρούχα, παιχνίδια και μικρές ηλεκτρικές συσκευές σε καλή κατάσταση.

  Σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης, γνωστοποίησε ότι τα αντικείμενα που θα φέρουν οι πολίτες θα δοθούν στην ΠΝΟΗ, η οποία θα τα διαθέσει, κατά την περίοδο των εορτών, σε συμπολίτες που τα έχουν ανάγκη.

  Ο επιστημονικός σύμβουλος του δημάρχου, υπεύθυνος για θέματα Ανακύκλωσης, Κώστας Κητής, επισήμανε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος, λέγοντας ότι η δράση του Δήμου θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να κατανοήσουν ότι μπορούν να ξαναδώσουν ζωή σε ρούχα τους, που πλέον δεν μπορούν να φορέσουν, καθώς και να αντιληφθούν ότι δεν αποτελούν τα πάντα απόβλητα, διότι κάποια αντικείμενα μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.