Χρονόμετρο

  Έτοιμοι για μόνωση ταράτσας και ανακαίνιση μπάνιου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Η μόνωση ταράτσας είναι μια από τις πιο σημαντικές εργασίες στις οποίες θα μπορούσε και θα έπρεπε να επενδύσει κάποιος, ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες στο σπίτι του. Μάλιστα, η μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανα, συνδυάζει την οικονομία με την επάρκεια και την αξιοπιστία.

  Πώς εφαρμόζεται η μόνωση ταράτσας με ασφαλτόπανα;

  • Επιμελής καθαρισμός όλης της επιφάνειας, επέμβαση σε προβληματικά σημεία με τοπικές επισκευές και ξήλωμα διαφόρων σαθρών κονιαμάτων ή παλαιών στεγανωτικών.
  • Επάλειψη με ασφαλτόκολλα σε όλο το μήκος και πλάτος της επιφάνειας. Το συγκεκριμένο βερνίκι αυξάνει στο μέγιστο την πρόσφυση της ασφαλτικής μεμβράνης στο υπόστρωμα και συντελεί στην αποφυγή της αποκόλλησης της μεμβράνης από την περιφέρεια.
  • Ακολουθεί η θερμή κόλληση του ασφαλτόπανου. Τα ασφαλτόπανασυγκολλούνται το ένα παράλληλα με το άλλο, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ανεμπόδιστη ροή του νερού.
  • Ενίσχυση της μόνωσης με εφαρμογή ελαστικού πολυουρεθανικού υλικού σφραγίσεως, σε όσα σημεία διακόπτεται η συνέχεια των ασφαλτοπάνων και στα σημεία που οι άκρες των ασφαλτοπάνων συναντούν το στηθαίο ή τον τοίχο.
  • Είναι δυνατή η τοποθέτηση πλακών, για την πλήρη βατότητα.

  Έτσι λοιπόν επιτυγχάνουμε την οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας, επειδή λόγω έλλειψης υγρασίας, αυξάνεται η θερμομονωτική απόδοση των δομικών υλικών.

  Από την άλλη, η ανακαίνιση μπάνιου, είναι μια διαδικασία εξίσου σημαντική και βεβαίως μπορείτε να την κάνετε με οικονομικό τρόπο.

  • Επιλέγουμε καλαίσθητο φωτισμό: Υπάρχουν κάποια είδη φωτισμού που μπορούν να κάνουν ένα μπάνιο ακόμα πιο όμορφο απ’ ό,τι ήδη είναι. Σύγχρονα φωτιστικά που μπαίνουν στο ταβάνι ή τους τοίχους είναι τέλεια για να φωτίσουν κάποια σημεία του μπάνιου ενώ ταυτόχρονα δίνουν και σε όλο τον χώρο το φως που χρειάζεται. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε έντονο φωτισμό στο μπάνιο σας προκειμένου να βλέπετε τι κάνετε όταν ακολουθείτε την καθημερινή σας ρουτίνα μπροστά στον καθρέφτη.
  • Προσαρμογή αρχιτεκτονικών στοιχείων: Τα ψηλά ταβάνια, τα σκούρα πατώματα και οι ξύλινες λεπτομέρειες ταιριάζουν άψογα και δίνουν στο μπάνιο σας μία ιδιαίτερη ζεστασιά. Εξαρτάται, βέβαια, από το πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε κατά την ανακαίνιση μπάνιου και από το στιλ της υπόλοιπης διακόσμησης του σπιτιού σας. Ιδανικά, ψάξτε για λεκάνες και νιπτήρες από σμάλτο ενώ για τις ξύλινες επιφάνειές σας επιλέξτε κάποιο vintage ξύλο για να προσφέρετε ζεστασιά στο μπάνιο σας.
  • Αποθηκευτικοί χώροι: Η ακαταστασία είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε στο μπάνιο σας. Για τον λόγο αυτό καλό είναι να έχετε κάποια όμορφα ντουλαπάκια για να αποθηκεύετε όλα τα αντικείμενα που δεν θέλετε να βλέπετε συνεχώς μπροστά σας. Βάλτε και μερικά βαζάκια διάσπαρτα εδώ και εκεί και γεμίστε τα με μικροαντικείμενα, όπως ψαλιδάκια, νυχοκόπτες, καλλυντικά, πινέλα μακιγιάζ και ό,τι άλλο θέλετε.

  Η μόνωση ταράτσας, καθώς και η ανακαίνιση μπάνιου, θα προσφέρουν στο σπίτι μας μια διαφορετική και πιο ζεστή διάθεση, ενώ ταυτόχρονα θα μας εξασφαλίσουν την καλή υγεία και την ασφάλεια που χρειαζόμαστε.

  Άρθρο από Ανακαίνιση Μπάνιου DynamicHome.gr

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.