Χρονόμετρο

  ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ…Εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ η πρόσληψη διευθυντή στην «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.»;

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε σοβαρή παρατυπία κατά τη διαδικασία πρόσληψης του διευθυντή της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» φαίνεται ότι υπέπεσε η διοίκηση της επιχείρησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καθώς αυτή δεν προήλθε μέσω των διαδικασιών που προβλέπει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

  Η πρόσληψη αυτή έγινε χωρίς να υπάρξει καμιά προκήρυξη, είτε στην επίσημη ιστοσελίδα της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» είτε με μια δημοσίευση της στον έντυπο ή ηλεκτρονικό Τύπο της Π.Ε. Καβάλας ή και της Περιφέρειας γενικότερα, όπως προκύπτει έπειτα από μια έρευνα που έκανε το «Χ».

  Προκύπτει, επομένως, μια τρόπον τινά, μη τήρηση της νομοθεσίας, ενώ δεν πρέπει να λησμονείται ότι μέτοχοι της εν λόγω επιχείρησης είναι η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και ο Δήμος Καβάλας, φορείς οι οποίοι θα έπρεπε να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και να τηρούν τις διατάξεις του Α.Σ.Ε.Π..

  Η πρόσληψη έγινε επί της θητείας του νέου συμβουλίου της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.», το οποίο τελεί υπό νέο σχήμα από τις 18 Ιανουαρίου 2017 και μετά τις παραιτήσεις των μελών της προηγούμενης σύνθεσής του, που ζήτησε και έλαβε ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για την υπόθεση του άγονου διαγωνισμού των Λουτρών Ελευθερών.

   

  Ανασφάλιστος ο διευθυντής δημόσιου φορέα!

  Βεβαίως, πλην της παρατυπίας στο θέμα της πρόσληψης, αλλά και της πλήρους άγνοιας, όσον αφορά τη μισθολογική του κατάσταση (σ.σ. το ποσό που λαμβάνει ως αμοιβή), πληροφορίες του «Χ» αναφέρουν ότι σε πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο του ΙΚΑ στην «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.», διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος (δηλαδή ο διευθυντής της επιχείρησης!) είναι ανασφάλιστος!

  Αξίζει να σημειωθεί πως σε καταγγελία που έγινε σε πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες!

  Με λίγα λόγια, προσλαμβάνεται επιπλέον προσωπικό, όταν ήδη η «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.» δεν μπορεί να καλύψει τους μισθούς των ήδη απασχολούμενων από αυτήν εργαζομένων, ενώ από τον έλεγχο του ΙΚΑ και τα ευρήματά του, είναι δεδομένο ότι θα προκύψει κάποιο βαρύ πρόστιμο, που θα επιβαρύνει περισσότερο τα ταμεία της «ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.».

  Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μια λειτουργία δημόσιας επιχείρησης με παλαιοκομματική αντίληψη, ενώ άγνωστο είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή το ύψος της ζημιάς στα ταμεία της επιχείρησης.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.