Χρονόμετρο

  Προσοχή δεν είναι αστείο: Ερντογάν ο… μεγαλοπρεπής και η στρατιά των οθωμανών φρουρών

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σελτζούκοι, Ογούζοι και Οθωμανοί υποδέχθηκαν τον «σουλτάνο» της Τουρκίας και τον ηγέτη των Παλαιστινίων στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας – Μεγαλομανία και τάση που θυμίζει λουδοβίκειες συμπεριφορές από τον πρόεδρο της Τουρκίας

  Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν σήμερα στο λεγόμενο Λευκό Παλάτι, την επίσημη κατοικία του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν.

  Το ΑΚ Σαράι εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο «υποχρεώνοντας» όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να αφιερώσουν ρεπορτάζ στη χλιδή, την πολυτέλεια και το μέγεθος του παλατιού που ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τον Ερντογάν όταν ήταν ακόμη πρωθυπουργός και αποπερατώθηκε λίγο μετά την μεταπήδησή του στη θέση του προέδρου της Τουρκίας, σε μια χρονική συγκυρία που αποκαλύπτει ότι ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της τουρκικής πολιτικής σκηνής είχε σχεδιάσει το παλάτι για τον εαυτό του.

  Σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, υποδεχόμενος τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς στην Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φρόντισε να δείξει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο πώς αντιλαμβάνεται τον εαυτό του, ποια είναι η άποψη που έχει για την χώρα του αλλά και πόσο μπορεί να προχωρήσει την ιδέα του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού.

  Δεκαέξι άνδρες ντυμένοι με πολεμικές στολές που παρέπεμπαν στην εξέλιξη του τουρκικού λαού, από τους Σελτζούκους, τους Ογούζους και τους Οθωμανούς, με προφανή σκοπό να προβάλει την ιστορία της χώρας του θυμίζοντας ότι η Τουρκία δεν είναι σημέρα τυχαία μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη αφού ιστορικά αντλεί τη δύναμή της από μια τεράστια αυτοκρατορία.

   

  Περισσότερα στο protothema.gr


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.