Χρονόμετρο

  Έρχεται η πιο αξιόλογη κακοκαιρία των τελευταίων μηνών

  Δημοσιεύτηκε στις
  ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΟΝΕΣ.
  Η πιο αξιόλογη κακοκαιρία των τελευταίων μηνών αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας τις επόμενες μέρες, καθώς αναμένονται γενικευμένες βροχές που τοπικά θα έχουν διάρκεια και ένταση. Παράλληλα οι άνεμοι θα αποκτήσουν ανατολικές διευθύνσεις και σταδιακά θα ενισχυθούν. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση με όλα τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα στο www.meteokav.gr .
  Αύριο, από τις πρωινές ώρες ( κυρίως μετά τις 10:00) υπάρχει μικρή πιθανότητα για εκδήλωση πρόσκαιρων τοπικών βροχών, ενώ οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στο σύνολο του νομού. Από τις μεσημβρινές ώρες κι από τα δυτικά του νομού θα αρχίσουν να εκδηλώνονται γενικευμένες βροχές ασθενούς έντασης κατά κανόνα που σταδιακά θα επεκταθούν στο σύνολο του νομού και θα αποκτήσουν μέτρια ένταση . Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και το ξημέρωμα της Πέμπτης. Τοπικά και κατά περιόδους τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα, μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο εντοπίζεται σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο ( κυρίως στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του βουνού Παλαιοχώρι-Νικήσιανη-Ελευθερούπολη και η γύρω περιοχή), σε περιοχές κοντά στον Στρυμωνικό κόλπο και μέσα στην νύχτα και ξημέρωμα Πέμπτης και στην Θάσο (κυρίως στην ανατολική-βορειανατολική μεριά του νησιού) .
  Έπειτα μετά το ξημέρωμα της Πέμπτης υπάρχει μικρή πιθανότητα τα φαινόμενα για λίγο να αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα όμως γρήγορα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται εκ νέου γενικευμένες βροχές. Έτσι, από τις πρωινές ώρες μέχρι και αργά το μεσημέρι θα εκδηλώνονται βροχές μέτριας έντασης κατά κανόνα στο σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα κατά περιόδους θα αποκτούν έντονο χαρακτήρα με μεγαλύτερη πιθανότητα για κάτι τέτοιο να εντοπίζονται στις προαναφερθείσες περιοχές έμφασης. Ωστόσο, θα υπάρξουν τουλάχιστον 1-2 σύντομα περάσματα έντονης βροχόπτωσης σε όλες τις περιοχές του νομού.
  Στην συνέχεια από τις πρώτες απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και οι βροχές θα αποκτούν όλο και πιο ασθενή και τοπικό χαρακτήρα. Έτσι, μέχρι αργά το βράδυ οι όποιες βροχές θα έχουν σταματήσει (στην Θάσο ίσως επιμείνουν λίγο παραπάνω).
  Η θερμοκρασία θα παραμείνει στις ίδιες φυσιολογικές τιμές για την εποχή μέσα στην μέρα όμως οι ελάχιστες και η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα θα παρουσιάσει άνοδο κι έτσι οι χιονοπτώσεις θα εκτοπιστούν στις κορυφές των βουνών της Ανατολικής Μακεδονίας.
  Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικές διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακα. Έτσι, από αργά το βράδυ της Τετάρτης εώς και το μεσημέρι της Πέμπτης θα φτάσουν εντάσεις 3-5 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 5-7 μποφόρ στα παράκτια και ορεινά. Ωστόσο, τοπικά στην Θάσο αλλά και στα νοτιοδυτικά του νομού (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΕΩΝ) οι ριπές του ανέμου θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της Πέμπτης οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα αποκτήσουν πιο βόρειες διευθυνσεις.
  Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η εν λόγω κακοκαιρία θα δώσει τοπικά μεγάλα ύψη βροχής στο σύνολο του νομού. Η μεγαλύτερη πιθανότητα εντοπίζεται σε περιοχές γύρω από την ανατολική-βορειανατολική μεριά του Παγγαίου (κυρίως Παλαιοχώρι-Νικήσιανη και η γύρω περιοχή) , κοντά στον Στρυμωνικό Κόλπο (κυρίως ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΡΦΑΝΟΥ) και στην Θάσο (κυρίως ανατολική-βορειανατολική μεριά του νησιού). Τοπικά μεγάλα ύψη βροχής δεν μπορούν να αποκλειστούν σε οποιοδήποτε σημείο του νομού (ιδίως στην παράκτια ζώνη και κοντά σε ορεινές περιοχές).
  Για κάθε νέο www.meteokav.gr

  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.