Χρονόμετρο

  ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Η ΕΠΣ Καβάλας προειδοποιεί…

  Δημοσιεύτηκε στις

  Διευκρινίσεις ορθής λειτουργίας των σωματείων απέστειλε η Ένωση – Έκκληση για μείωση του αριθμού ποδοσφαιριστών και για ομαδικές αποδεσμεύσεις

   Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Καβάλας εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο προς τα σωματεία μέλη της Ένωσης, με το οποίο δίνει εξηγήσεις για την ορθή λειτουργία τους, όπως και για κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουν τα μέλη τους, για την εξάλειψη προβλημάτων στη διάρκεια της περιόδου 2014-15. Το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει τα εξής:

  Α) Όλα τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων έχουν θητεία τόση, όση αναγράφει το καταστατικό τους (ένα ή δύο χρόνια).

  Β) Με τη λήξη της θητείας του το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να προκηρύξει εκλογές, στις οποίες ψηφίζουν τα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου.

  Γ) Η γενική συνέλευση πρέπει απαραίτητα να γράφεται στο βιβλίο γενικών συνελεύσεων.

  Δ) Η συγκρότηση του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου σε σώμα και το νέο Δ.Σ. αναγράφεται στο βιβλίο πρακτικών διοικητικού συμβουλίου.

  Ε) Να ενημερώνεται το βιβλίο ταμείου έστω και για τα τυπικά έξοδα και έσοδα.

  ΣΤ) Οι δαπάνες να φαίνονται γραμμένες στο πρακτικό του Δ.Σ. καθώς και ότι εγκρίνεται από αυτό.

  Ζ) Να διατηρείται τουλάχιστον τα παρακάτω βιβλία:

  1) Βιβλίο μελών (συνδρομητές)

  2) Βιβλίο πρακτικών γενικών συνελεύσεων.

  3) Βιβλίο πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου

  4) Βιβλίο ταμείου

  Η) Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν φορολογική δήλωση.

  Θ) Τα σωματεία υποχρεούνται, όταν εκλέγεται νέο διοικητικό συμβούλιο, πλην της ΕΠΣ Καβάλας να ενημερώνουν το αρμόδιο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Διεύθυνση Υγείας 3ος όροφος).

  Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον γραμματεία της ΕΠΣ Καβάλας, στο τηλέφωνο 2510222751 (κ. Χρόνης Γαϊτατζής).

   Έκκληση για ομαδικές αποδεσμεύσεις

  Η διοργανώτρια αρχή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στα σωματεία και για ακόμη έναν βασικό λόγο, αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που έχει στο δυναμικό της, είτε αυτοί έχουν δηλωθεί στο ανδρικό τμήμα είτε στα τμήματα υποδομής.

  Μάλιστα, η ΕΠΣ Καβάλας κάλεσε πολλές εξ αυτών να καταθέσουν ομαδικές αποδεσμεύσεις, ώστε να μην έχουν απαγόρευση μεταγραφών, καθώς πολλά σωματεία έχουν δυναμικό άνω των 140 ποδοσφαιριστών, με το όριο να είναι οι 180 αθλητές σε όλα τα τμήματα.

  Από τις ομάδες που πρέπει να προχωρήσουν σε «εκκαθαρίσεις» είναι ο Μ.Α. Αντιφιλίππων, που έχει 174 παίκτες στη δύναμη του, αλλά και ο ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα με 172.

  Το κόστος της ομαδικής αποδέσμευσης είναι στα 200 ευρώ και η σχετική αίτηση πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια του Ιουλίου στην ΕΠΣ Καβάλας. Οι ομάδες που έχουν ξεπεράσει τους 140 ποδοσφαιριστές είναι οι εξής:

  Μ.Α. Αντιφιλίππων 174, ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα 172, Φίλιπποι Παληού 169, Άρης Πρίνου 168, Μακεδονικός Αμισιανών 159, Ναζιανζός Ν. Καρβάλης 158, Δόξα Λυδίας 158, Θεαγένης 154, Δόξα Θεολόγου 154, Κεραυνός Πέρνης 153, Αναγέννηση Λιμεναρίων 153, Α.Σ. Παγγαίου 153, Α.Ε. Καβάλας 152, Δόξα Αμυγδαλεώνα 150, Εθνικός Ν. Καρυάς 150, Ηρακλής Καβάλας 148, Κεραυνός Κρηνίδων 148, Α.Ο. Ποταμιάς 146, Άρης Ζυγού 146, Ασπίδα Πολυστύλου 146, Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 143, Κεραμωτή 141, Ένωση Παγ. Δρυάδας 141.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.