Χρονόμετρο

  Στήριξη στον Ερασιτέχνη ΑΟΚ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μπ. Ευσταθιάδης για όλους και για όλα – Μαύρο τοπίο στα οικονομικά Ένωσης και σωματείων, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, που χαρακτήρισε καταλληλότερος για πρόεδρος του ΑΟΚ τον Στ. Ψωμιάδη

   

  Για όλους και για όλα μίλησε το μεσημέρι της Δευτέρας (7/7), στην αίθουσα «Παγγαίο» του ξενοδοχείου «Γαλαξίας» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μπάμπης Ευσταθιάδης. Ξεκινώντας από την απώλεια του Βασίλη Ραφτόπουλου, όπου σχεδόν βουρκωμένος ανακοίνωσε ότι η ΕΠΣ Καβάλας θα διοργανώσει τουρνουά στη μνήμη του, έκανε αναφορές στο κομμάτι της διαιτησίας, στα οικονομικά της Ένωσης και των σωματείων, ενώ εξέφρασε τη στήριξη του στη διοίκηση του Ερασιτέχνη ΑΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να βρεθεί οριστική λύση, ώστε να ξεκινήσει στη συνέχεια ο προγραμματισμός ενόψει Γ’ Εθνικής, συμπληρώνοντας δε ότι καταλληλότερος για πρόεδρος του ΑΟΚ είναι ο Σταύρος Ψωμιάδης.

   

  Μέσα στο Πάσχα το τουρνουά για τον Βασίλη Ραφτόπουλου

  Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Μπάμπης Ευσταθιάδης, σχεδόν βουρκωμένος, μίλησε για τον αδικοχαμένο Βασίλη Ραφτόπουλου: «Πριν λίγες μέρες είχαμε μια απώλεια στο διοικητικό συμβούλιο, ενός καλού παράγοντα και φίλου. Η απώλεια είναι μεγάλη. Ευχόμαστε στην οικογένεια του να είναι δυνατή και να τον θυμάται. Ως ΕΠΣΚ, θα διοργανώσουμε τουρνουά στη μνήμη του, το οποίο θα έχει συνέχεια. Θα γίνει κοντά στο Πάσχα, όταν κάποιες ομάδες δε θα έχουν επίσημες υποχρεώσεις».

   

  Στήριξη στη διαιτησία

  Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας μίλησε για τη διαιτησία και τα νέα έθιμα, υπογραμμίζοντας ότι «τα πάντα άλλαξαν. Διαιτητές άνω των 30 ετών, δεν μπορούν πλέον να παίξουν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Ως Ένωση ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια μια προσπάθεια με νέους διαιτητές. Ήδη κάποια παιδιά θα λάβουν μέρος στα τεστ για την Δ’ κατηγορία. Θα συνεχίσουμε με τους μικρούς. Πρέπει να παίξουν για να έχουμε αργότερα διαιτητές και σε επαγγελματικές κατηγορίες. Είχαμε δύο διαιτητές στη Β’ Εθνική, τον Βαγγέλη Κιοτζένη και Φώτη Τερετίδη, που δύσκολα θα πάνε παραπάνω καθώς μένουν μόλις 24 οι διαιτητές στην Super League. Πρέπει να στηρίξουμε τα νέα παιδιά».

   

  Μαύρο το τοπίο στα οικονομικά

  Ο Μπ. Ευσταθιάδης έκανε ευρεία αναφορά στα οικονομικά τόσο της ίδιας της Ένωσης, αλλά και των σωματείων, σημειώνοντας ότι «το τοπίο είναι μαύρο τόσο για τις Ενώσεις με τη μείωση των επιχορηγήσεων, ενώ τα σωματεία έχουν να πάρουν χρήματα εδώ κι επτά χρόνια. Ως Ένωση, έχουμε κι άλλα προβλήματα. Πληρώσαμε πρόστιμο 2.400 ευρώ για την περίφραξη του Ενωσιακού γηπέδου μετά από καταγγελία, ενώ για την ίδια υπόθεση καλούμαστε να πληρώσουμε άλλες 2.000 ευρώ, καθώς το γήπεδο θεωρείται ιδιωτικό κι όχι δημόσιο. Μάλιστα, μας κοινοποιήθηκε απόφαση δικαστηρίου, με την οποία πρέπει να πληρώσουμε άλλες 9.125 ευρώ για δρόμο που οδηγεί στο Ενωσιακό γήπεδο. Ο δρόμος είχε γίνει από τη Νομαρχία μπροστά στις επιχειρήσεις των κκ. Καλένη και Πασχαλίδη, οι οποίες απέχουν 500 μέτρα από το γήπεδο. Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Καλένη, πρέπει να πληρώσουμε το 1/3, αφού έχουμε και εμείς είσοδο για το γήπεδο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε αυτό το ποσό. Άλλωστε, δεν τα έχουμε αυτά τα λεφτά».

  Τα όρια ηλικίας και οι σκέψεις ομάδων να μη συμμετέχουν στα πρωταθλήματα

  Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ ανέφερε ότι υπάρχουν σωματεία που λόγω οικονομικών προβλημάτων σκέφτονται την απόσυρση συμμετοχής τους από τα πρωταθλήματα, με την Ένωση, όπως είπε ο κ. Ευσταθιάδης, να προτείνει τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής τους και σε 2-3 χρόνια να είναι έτοιμοι οι παίκτες τους για το αντρικό τμήμα. «Πρέπει να παίζουν ποδοσφαιριστές από το χωριό. Δεν κατανοούμε ως Ένωση την ανάγκη για μεταγραφές. Κάποιες ομάδες ξοδεύουν χρήματα για παίκτες και μετά δεν μπορούν να πληρώσουν για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της ΕΠΣΚ. Μπήκε όριο ηλικίας στη Λίγκα, με τέσσερις παίκτες άνω των 30 ετών, για να δώσουμε κίνητρο».

  Όσο για το αν οι παράγοντες δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των σωματείων, με τα λεφτά που ξοδεύουν, απάντησε: «Η αναβάθμιση του ποδοσφαίρου θα έρθει μέσα από την αξιοποίηση των παιδιών. Είναι αδιανόητο να πληρώνονται οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και κυρίως οι μικροί σε ηλικία. Με την τρέλα κάποιων δεν μπορούμε να τα βάλουμε. Είναι όμως σίγουρο ότι χάνουν τα λεφτά τους».

  Ο κ. Ευσταθιάδης συμπλήρωσε ότι αν δεν κατέβει μια ομάδα στο πρωτάθλημα της Λίγκας ή της Α’ κατηγορίας δε θα συμπληρωθεί από άλλη, ενώ για τη Β’ κατηγορία, αν υπάρξουν λίγες συμμετοχές, τότε το πρωτάθλημα ενδέχεται να γίνει σε έναν όμιλο.

  Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 13/9, θα γίνουν τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές στο Κύπελλο, με τις ομάδες της Θάσου να παίζουν μεταξύ τους κι αυτή που θα επικρατήσει να ενσωματωθεί στις υπόλοιπες. Παράλληλα, στις 30/9 θα υπάρξει συνάντηση του υπεύθυνου των πρωταθλημάτων υποδομής Αντώνη Αντωνίου με τους εκπροσώπους των σωματείων.

   

  Περί ΑΟΚ και «καταλληλότερος ο Σταύρος»

  Ο Μπ. Ευσταθιάδης, περνώντας στο κομμάτι που αφορά τον ΑΟΚ, αφού έκανε μια μίνι αναδρομή για τη δική του πορεία στα διοικητικά επί των διοικήσεων Ψωμιάδη, ανέφερε ότι «για την ΕΠΣ Καβάλας ο Α.Ο. Καβάλας είναι ένα από τα σωματεία του νομού μας. Είναι όμως μια ομάδα που εκπροσώπησε στη μεγάλη κατηγορία μια ολόκληρη πόλη, έναν ολόκληρο νομό» και συνέχισε: «Στεναχωριέμαι τις τελευταίες μέρες από πολλά πράγματα που ακούγονται. Όταν ήρθε η οικογένεια Ψωμιάδη, κάναμε συμβούλιο και στην πρώτη μου συνέντευξη είχα δηλώσει ότι πάμε για άνοδο. Την άλλη μέρα με χλεύαζαν, όμως ήρθε η άνοδος. Το ίδιο και στη χρονιά της Β’ Εθνικής, όταν πήραμε το εισιτήριο για τη Σούπερ Λίγκα. Πηγαίναμε καλά. Κερδίζαμε τον ΠΑΟ εκτός, φέρναμε “Χ” με τον Ολυμπιακό, πληρώναμε εφορία και ΙΚΑ. Μετά, ήρθε η Πολιτεία και έριξε την ομάδα. Από τότε, η ομάδα ήρθε στον ερασιτέχνη, στον οποίο και τότε ήταν σχεδόν τα ίδια πρόσωπα. Η ομάδα είχε μια πετυχημένη χρονιά στη Δ’ Εθνική. Αν ξεκινούσε νωρίτερα, ίσως να ανέβαινε. Γνωρίζω καλά τα μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη. Δεν πρέπει να απαξιώνονται. Η ομάδα βρέθηκε να παίζει στη Β’ εθνική και κάποιοι έκαναν σαν παιδάκια. Δεν θέλω αυτή τη σοκολάτα, δώσε μου μια άλλη. Ήρθε επενδυτής, πήρε την ομάδα, την εκμεταλλεύτηκε και την ξεζούμισε.  Δεν μπορεί να βγαίνει κατόπιν και να απαξιώνει τον Ερασιτέχνη (σ.σ. υπονοώντας τον Βλάση Τσάκα), που αποφάσισε να τρέξει την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Αυτές τις μέρες είμαι κοντά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου  και γίνεται προσπάθεια καθημερινά. Υπήρξε συμφωνία με τους Λαζαρίδη και Αντωνίου, αλλά τρόμαξαν όταν άκουγαν και διάβαζαν ότι αντί για 150 χιλιάδες ευρώ έξοδα έπρεπε να ξοδέψουν 300 χιλιάρικα. Λέγονται πράγματα, ενώ κάποιοι γνωρίζουν από προγραμματισμό. Ο Ερασιτέχνης θα περπατήσει την ομάδα. Υπάρχουν όλα τα εχέγγυα. Όλα θα γίνουν με καθαρές και νόμιμες διαδικασίες. Πιστεύω ότι εντός της εβδομάδας, θα κλείσουν όλα τα θέματα. Υπάρχουν 3-4 προτάσεις από Καβαλιώτες και μη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ερασιτέχνης πρέπει να καλύψει άλλα δέκα τμήματα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε αυτήν την προσπάθεια. Δεν είναι δυνατόν να ρίχνουμε το βάρος σε έναν 77χρονο (σ.σ. τον Ντίνο Κανάκη), που τρέχει για τον ΑΟΚ με όσα γνωρίζει. Είναι άσχημο. Με όλη τη δημοσιότητα μόνο κακό γίνεται».

  Επίσης, ο Μπ. Ευσταθιάδης ανέφερε ότι «ο Ερασιτέχνης δεν είπε σε κανέναν όχι. Ας τους αφήσουμε να δουλέψουν. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι και μακάρι να γίνει το καλύτερο για την ομάδα. Χάθηκε ήδη αρκετός καιρός για μεταγραφές. Ξεκίνησε η διαδικασία εκκαθάρισης. Η ομάδα θα είναι καθαρή. Όταν ξαναπαίξει στη Β’ Εθνική δεν θα χρωστάει ούτε ένα ευρώ».

  Τέλος, αναφορικά με το ποιον θεωρεί καταλληλότερο για τη θέση του προέδρου του ΑΟΚ και ήταν κατηγορηματικός: «Ο Σταύρος», εννοώντας τον Στ. Ψωμιάδη.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.