Χρονόμετρο

  Επιστολή της ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΤΕΕ προς το «Χ»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Καβάλα, 20/12/2013

  ΘΕΜΑ: Διόρθωση ανακριβούς ειδήσεως

   

  Κύριοι,

  Στο άρθρο της εφημερίδας σας «Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. θα κάνουν Χριστούγεννα στον δρόμο» στο φύλλο της 20ης Δεκεμβρίου 2013, του κ. Μπουντά αναφέρετε ψευδώς ότι η πρόταση του δικηγόρου της εταιρίας μας προς τους απολυθέντες εργαζομένους είναι «να τους καταβληθούν τα οφειλόμενα ύψους περίπου 280.000€ μόλις αυτός (σ.σ. ο κ. Δρόσος) πάρει στα χέρια του το ποσό των 430.000€ από τους τόκους που διεκδικεί στη διαμάχη που έχει με την ΚαναΙα Oil.» Ψέμα χωρίς όρια. Αυτή τη στιγμή η ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. διεκδικεί από την ΚαναΙα Oil με νόμιμα μέσα μόνον όσα αποτελούν την βεβαιωμένη οφειλή της εταιρίας απέναντί μας, δηλαδή 1,202 εκ. € συν τους τόκους των ανεξόφλητων τιμολογίων και τα δικαστικά έξοδα (τελικά συνολικά περίπου 1,259 εκ. €) και τίποτε άλλο. Η ΚαναΙα Oil αποδέχεται την οφειλή αλλά αρνείται την πληρωμή των διαταγών πληρωμής που έχουν ήδη εκδοθεί (περίπου 500.000€) προκειμένου να μας «πιέσει» να μην διεκδικήσουμε νομίμως τίποτε άλλο πέραν αυτού του ποσού – πράγμα που ακόμη δεν κάναμε!. Από το ποσό αυτό των 500.000€ δηλώσαμε με δελτίο τύπου χθες 19/12/2013, κατηγορηματικά, ότι θα εξοφληθούν πλήρως και αμέσως όλοι οι εργαζόμενοι. Το αν έχουμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε οτιδήποτε πέραν του παραπάνω ποσού είναι θέμα που θα εξετάσει η Δικαιοσύνη και μόνον αυτή και κανείς δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα να εμποδίζει – με μεθόδους που παρακολουθεί όλη η Καβάλα τις τελευταίες ημέρες – οποιονδήποτε από το να διεκδικεί με νόμιμους τρόπους ότι αυτός θεωρεί απαιτητό. Επαναλαμβάνω ότι αν η ΚαναΙα Oil πράξει αυτό που ορίζουν οι εκδοθέντες δικαστικές αποφάσεις, όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε. θα εξοφληθούν άμεσα και ολοσχερώς.

  Παρακαλούμε πολύ να είστε πολύ προσεκτικοί στην καταγραφή της πραγματικότητας γιατί η παραπληροφόρηση αυτή τη στιγμή κάνει μεγάλο κακό σε μια κατάσταση που αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ομαλή. Απαιτούμε να δημοσιευτεί η εν λόγω διόρθωση στο αυριανό σας φύλλο, ειδάλλως επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

  Μετά τιμής, Για την ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Τ.Ε.Ε.

   

  Άκης Δρόσος


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.