Χρονόμετρο

    ENERGEAN OIL & GAS: Επισκέψεις ξένων φοιτητών στον Πρίνο

    Δημοσιεύτηκε στις

    Φοιτητές  ευρωπαϊκών πανεπιστήμιων ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας  στην Καβάλα

     

    Τριάντα δύο φοιτητές, εκ των οποίων οι δέκα Έλληνες, που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Ευρώπης επισκέφθηκαν την Τρίτη 18 Μαρτίου τις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στην Καβάλα, στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού σεμιναρίου “BEST Thessaloniki” που έχει φέτος ως θέμα την αναζήτηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

    Οι φοιτητές προέρχονται από πανεπιστήμια που εδρεύουν σε πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Λισαβόνα, το Ελσίνκι, η Βουδαπέστη, το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ, το Εκατέρινμπουργκ, το Γκντανσκ, το Τρόντχαϊμ, το Ταλίν, το Νόβισαντ κ.α. και ξεναγήθηκαν στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Νέας Καρβάλης. Οι μελλοντικοί επιστήμονες ακολούθησαν την υποχρεωτική εκπαίδευση ασφαλείας των επισκεπτών, παρακολούθησαν ενημερωτικό workshop για την διαδικασία εξόρυξης και επεξεργασίας του πετρελαίου που παράγεται στον Πρίνου, ενώ περιηγήθηκαν τις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, διαχωρισμού και αποθήκευσης του παραγόμενου, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

    Εκ μέρους της Energean Oil & Gas, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil Δημήτρης Γόντικας δήλωσε σχετικά: “Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την εταιρεία μας να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός ακαδημαϊκού σεμιναρίου όπως το Best Θεσσαλονίκης, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους από τριάντα φοιτητές να επισκεφθούν τις μοναδικές εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν τόσο για τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας υδρογονανθράκων από τον Κόλπο της Καβάλας όσο και για τους αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και υγείας των εργαζομένων και προστασίας του περιβάλλοντος, οι οποίοι τηρούνται απαρέγκλιτα στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης και στις θαλάσσιες εξέδρες του Πρίνου. Το μήνυμα που μετέδωσαν οι άνθρωποι της εταιρείας μας στους νέους επιστήμονες δεν είναι άλλο από το ότι η εξόρυξη πετρελαίου αποτελεί μία ιδιαίτερα δύσκολη επιχειρηματική δραστηριότητα που απαιτεί μακροχρόνια δέσμευση, συνεχή συστηματική προσπάθεια και απόλυτο σεβασμό σε κάθε τοπική κοινωνία”.

    Σημειώνεται ότι το Σεμινάριο αποτελεί συνδιοργάνωση της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Γεωλογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο κ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, καθηγητής Γεωλογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).


    Δημοσιεύτηκε στις 0

    Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.