Χρονόμετρο

  Επιμελητήριο Καβάλας: Το Public έφερε παραιτήσεις

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αντιδράσεις από μερίδα μελών για τη συμφωνία Επιμελητηρίου-Retail World για την εκμίσθωση του ισογείου και του πρώτου ορόφου – Δέμπας: Προς Σεπτέμβρη το άνοιγμα του καταστήματος

   

  Στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου το βράδυ της Πέμπτης (27/2) μπορεί να κυριάρχησε το θέμα των οφειλών των επαγγελματιών, ωστόσο έγινε συζήτηση και για το θέμα του Public, το οποίο μισθώνει το ισόγειο και όλον τον πρώτο όροφο, πλέον, του διώροφου κτηρίου που στεγάζεται το Επιμελητήριο.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» ο αντιπρόεδρος Μάρκος Δέμπας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την εύρεση αναδόχου που θα αναλάβει να ολοκληρώσει τις εργασίες θεμελίωσης στο υπόγειο και την αποκατάσταση του ισογείου του κτηρίου, με το κόστος να επιβαρύνει τα ταμεία του Επιμελητηρίου. Αυτό θα έχει ως συνέπεια, να πάει ακόμη πιο πίσω το άνοιγμα του καταστήματος, το οποίο υπολογίζεται περί τα τέλη Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου.

   

  Κι άλλες αντίθετες απόψεις περί Public

  Κι αν η συνεδρίαση της Πέμπτης ήταν θυελλώδης για τα θέματα των οφειλών προς τον Ο.Α.Ε.Ε., αυτή της 27ης Ιανουαρίου, η αμέσως προηγούμενη δηλαδή, έφερε αντιδράσεις, όσον αφορά την εκμίσθωση του ακινήτου του Επιμελητηρίου στην εταιρεία Retail World, στην οποία ανήκει η αλυσίδα πολυκαταστημάτων νέας τεχνολογίας και ψυχαγωγίας.

  Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και μετά την εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου, Άγγελου Τσατσούλη, για την παραχώρηση με μίσθωμα ύψους 850 ευρώ και του υπολοίπου του πρώτου ορόφου του κτηρίου στη Retail World, ακολούθησε μια επιστολή του αριστίδην (με δικαίωμα κατάθεσης προτάσεων, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου) μέλους του Επιμελητηρίου, Παναγιώτη Κυριακίδη.

   

  Ο κ. Κυριακίδης, παίρνοντας τον λόγο, ανέφερε την αντίθεσή του για την εκμίσθωση του υπολοίπου χώρου του 1ου ορόφου και πρότεινε τη δημιουργία θερμοκοιτίδων επιχειρήσεων στον ίδιο χώρο. «Η θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων είναι ένας καινούριος θεσμός στην Ελλάδα που έχει πετύχει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι ένας οργανισμός που στόχο έχει την υποστήριξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων με προοπτικές γρήγορης ανάπτυξης. Συστεγάζει έναν ικανό αριθμό επιχειρήσεων σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να επιτυγχάνεται:

  – μείωση του κόστους

  – μείωση του χρόνου έναρξης λειτουργίας

  – δικτύωση των επιχειρήσεων

  – ανάπτυξη συνεργειών

  Το Επιμελητήριο Καβάλας θα μπορούσε να καταστεί πρωτοπόρο σ’ αυτόν τον τομέα, ιδρύοντας την πρώτη θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στην περιοχή μας, στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Θα μπορεί να προσφέρει (ίσως με το αζημίωτο) στους νέους επιχειρηματίες χώρους εργασίας, υλικοτεχνική υποστήριξη (γρήγορο ίντερνετ), συμβουλές συνεργατών (νομικές-οικονομικές), άμεση πληροφόρηση προγραμμάτων, επαφή με μέντορες.

  Επίσης, θα μπορούσε να γίνει συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και το υποκατάστημα της επιχείρησης που είναι θα είναι εγκατεστημένο στο κτήριο. Σε μια εποχή μεγάλης κρίσης, όπου το ζητούμενο είναι η επιχειρηματικότητα, το Επιμελητήριο θα συμβάλει με τους παραπάνω τρόπους στην ανάπτυξη».

  Έπειτα από αυτή την εισήγηση του κ. Κυριακίδη και συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των μελών, η πρόταση απορρίφθηκε και αποφασίστηκε η εκμίσθωση και του υπολοίπου του πρώτου ορόφου στην Retail World για το ποσό των 850 ευρώ μηνιαίως, συμφωνά με τους περαιτέρω όρους του εν λόγω διαγωνισμού.

  Η απόφαση αυτή, μάλιστα, έφερε την παραίτηση του κ. Κυριακίδη, ο οποίος δεν είναι ο μόνος που έχει εκφράσει μέχρι σήμερα αντίθετη άποψη για την εκμίσθωση μέρους του επιμελητηριακού κτηρίου στο Public, αφού τον περασμένο Μάρτιο κι όταν γίνονταν οι πρώτες συζητήσεις για το ισόγειο, τις αντιδράσεις τους είχαν εκδηλώσει και οι βιβλιοπώλες της Καβάλας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.