Χρονόμετρο

  Επιλέγοντας τις διάφορες αποχρώσεις του ξύλου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Οι τραπεζαρίες είναι από εκείνα τα έπιπλα του σπιτιού που παίζουν βασικό ρόλο στην καθημερινότητά μας, αφού εκεί γευματίζουμε είτε μόνοι μας είτε οργανώνοντας τραπέζια και προσκαλώντας φίλους και συγγενείς για να περάσουμε ευχάριστες βραδιές και Κυριακάτικα μεσημέρια.

  Όταν ξεκινάμε λοιπόν να διακοσμούμε τον χώρο της τραπεζαρίας δεν μπορεί παρά να σταθούμε λίγο και να σκεφτούμε πώς θα μπορούσαμε να δώσουμε μια διαφορετική από την κλασική νότα διακόσμησης.

  Μια πολύ καλή ιδέα λοιπόν, με πολλές εφαρμογές, είναι η επιλογή διαφορετικού χρώματος ξύλων.

  Ας δούμε μερικές ιδέες που κάνουν κάθε τραπεζαρία να τραβάει τα βλέμματα:

  • Αντίθεση με το ξύλινο πάτωμα:

  Αν στον χώρο της τραπεζαρίας μας υπάρχει ξύλινο πάτωμα, τότε μια τέλεια ιδέα είναι να επενδύσουμε σε ένα έπιπλο τραπεζαρίας σε διαφορετικό τόνο χρώματος του ξύλου και ίδιες καρέκλες. Αυτό θα δημιουργήσει ταυτόχρονα αντίθεση και συνοχή στο χώρο, αφού έχουμε διαφορετικό χρώμα, αλλά ίδιο υλικό.

  • Διαφορετικά είδη επίπλων, ίδιοι χρωματισμοί:

  Αν θέλετε στην τραπεζαρία σας να προσθέσετε καρέκλες διαφορετικού στυλ μεταξύ τους, αλλά φοβάστε για το αποτέλεσμα και πώς αυτό θα δείχνει, τότε δεν έχετε παρά να φροντίσετε, ώστε οι διαφορετικές μεταξύ τους καρέκλες να βρίσκονται στο ίδιο χρώμα. Έτσι, θα έχετε δημιουργήσει με ασφάλεια μια πρωτότυπη τραπεζαρία.

  • Τολμάμε το mix & match:

  Όπως και παραπάνω, έτσι κι εδώ, μπορεί να επιθυμούμε να τοποθετήσουμε διαφορετικές μεταξύ τους καρέκλες ή να μην αγοράσουμε το σετ της τραπεζαρίας με τις καρέκλες της. Μάλιστα, αυτή τη φορά, κι αν είμαστε λίγο πιο τολμηροί, μπορούμε να διαλέξουμε διαφορετικό τόνο στο χρώμα του ξύλου στα έπιπλα Epiplagand.gr.

  • Τρεις αποχρώσεις ξύλου στους μικρούς χώρους:

  Αν η τραπεζαρία σας, ή γενικότερα το σπίτι σας, είναι μικρή καλό είναι να αποφύγετε τις υπερβολικές αντιθέσεις και να περιοριστείτε στην επιλογή τριών διαφορετικών αποχρώσεων στο ξύλο των επίπλων σας.

  • Βάζουμε χαλιά:

  Σε χώρους όπου υπάρχει ξύλινο πάτωμα και ξύλινες τραπεζαρίες, μπορούμε να μετριάσουμε το υλικό του ξύλου που βρίσκεται σε αφθονία, τοποθετώντας χαλιά και φλοκάτες. Με αυτό τον τρόπο «σπάμε» τη μονοτονία του ξύλου και ταυτόχρονα βοηθάμε τον χώρο μας να δείχνει πιο ζεστός.

  • Λέμε όχι στα βερνίκια ξύλου:

  Γνωρίζουμε ότι η μίξη διαφορετικών αποχρώσεων ξύλου υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, ακόμα και στα ίδια τα έπιπλα. Είναι καλό λοιπόν, να επιλέγουμε έπιπλα χωρίς έντονο ή ακόμα και χωρίς καθόλου βερνίκι ώστε να φαίνεται κάτι από τα νερά του ξύλου φυσικά.

  Είδαμε εδώ, λοιπόν, πώς οι τραπεζαρίες χωρίς πολλή σκέψη μπορούν να αποκτήσουν ενδιαφέρον και μάλιστα να θέλουμε να περνάμε χρόνο σε αυτές ακόμα κι όταν δεν πρόκειται να γευματίσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το στυλ που μας ταιριάζει και τα το συνδυάσουμε με τα έπιπλα Epiplagand.gr.


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.