Χρονόμετρο

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ: «Μας χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ τεράστια ποσά»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εργαστηριακούς γιατρούς στον τοπικό Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για οφειλές που χρονολογούνται από το 2011

  Παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό παράρτημα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στον δεύτερο όροφο του διοικητηρίου πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαστηριακοί γιατροί της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους και τα παράπονά τους για την ασυνέπεια του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τα ιδιωτικά εργαστήρια και στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το 2011, όπως και τις τρέχουσες οφειλές, που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του 2012 και στο εξής.

   

  Ο εκπρόσωπος των εργαστηριακών γιατρών της Π.Ε. Καβάλας και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, Γρηγόρης Τσεκμέζογλου, ανέφερε ότι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δημιουργεί αυθαίρετα έναν κλειστό προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να έχουν το δικαίωμα όλοι οι ασφαλισμένοι στον πάροχο υγείας να κάνουν τις εργαστηριακές εξετάσεις τους, αλλά να είναι με την παροχή των εργαστηριακών γιατρών, αφού δεν πληρώνονται, όταν υπερβούν ένα συγκεκριμένο ποσό.

  Οι εργαστηριακοί γιατροί είναι συνολικά 20 σε όλο τον νομό Καβάλας, μαζί με τα εργαστήρια σε Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη και Θάσο, ενώ η συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση (είχαν κλειστά τα εργαστήριά τους επί δύο μέρες) ήταν στο 100%.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.