Χρονόμετρο

  «Πετρέλαιο και τουρισμός μπορούν να συνυπάρξουν»

  Δημοσιεύτηκε στις

   

  Την ευκαιρία να ακούσουν ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα ενεργειακά δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα μας είχαν την ευκαιρία χθες όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσεων Γερμανός: «Το Ενεργειακό Μέλλον και το Περιβάλλον» των καταξιωμένων καθηγητών και διευθυντικών στελεχών σε θέματα ενέργειας και υδρογονανθράκων Μ. Οικονομίδη, Π. Δαλαμαρίνη, Φ. Ρέυ και Λ.Καλφαγιάν.

  Κύριοι ομιλητές για το περιεχόμενο του βιβλίου ήταν ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, Θανάσης Μητρόπουλος, που ανέλυσε ενδελεχώς τα κεφάλαια του πονήματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, ο Μιχάλης Οικονομίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου του Χιούστον, Managing Partner συμβουλευτικής εταιρείας πετρελαίου και αρχισυντάκτης της Energy Tribune και ο Σόλων Κασσίνης, Managing Director της Kassinis International Consulting.

  Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής μίλησε για την αναγκαιότητα να συνδυαστεί ο τουρισμός με την ανάπτυξη, με τον κ. Ρήγα να απαντά στη δική του τοποθέτηση ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό να επιτευχθεί.

  Παράλληλα, ο κ. Ρήγας είπε ότι όσα λέγονται για τα πετρέλαια στον Πρίνο και γενικότερα στην Ελλάδα πριν 30 χρόνια, τα ίδια περίπου αναφέρονται και σήμερα, καυτηριάζοντας την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να διαμορφώσει εκείνα τα πλαίσια που θα επιτρέψουν τις νέες επενδύσεις.

   

  P1030109 (2160 x 1620)

   

   

  «Αν θέλουμε να μιλάμε για γεωτρήσεις, πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε. Τουρισμός και πετρέλαιο μπορούν να συνυπάρξουν. Απλώς, δε θα πρέπει να μας αποσπούν την προσοχή αυτοί που βγάζουν τα προς το ζην τους με τα λεφτά των φορολογούμενων», εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς τους Έλληνες πολιτικούς.

  Ο Σ. Κασίνης στη δική του τοποθέτηση στάθηκε στο πόσο πιο γρήγορα ενήργησε η Κύπρος, ώστε να διασφαλίσει τόσο την ΑΟΖ όσο και να προχωρήσει σε δυναμικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Ισραήλ έναντι της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι χειρισμοί της Κύπρου πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για τη χώρα μας.

  Τέλος, ο Μ. Οικονομίδης, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου, αφού έβαλε αρκετή δόση χιούμορ στη δική του τοποθέτηση, περνώντας στα πιο σοβαρά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα οφείλει να συνεργαστεί στη λεκάνη της Μεσογείου με το Ισραήλ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.