Χρονόμετρο

  Energean oil & gas: Ενδιαφέρον για το διαγωνισμό των 20+3 οικοπέδων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε 10 ημέρες περίπου στην Ελλάδα το νέο ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρίας

   

   

  Καθ΄ οδόν για τη χώρα μας βρίσκεται το πρώτο ελληνικής ιδιοκτησίας γεωτρύπανο, που θα χρησιμοποιηθεί από την Energean για τις εργασίες αρχικά στον Πρίνο, αλλά και σε άλλες παραχωρήσεις που έχει αναλάβει σε άλλες περιοχές. Το γεωτρύπανο θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα γίνει επιθεώρηση για να διαπιστωθεί το τι εργασίες συντήρησης χρειάζονται να γίνουν και στην συνέχεια θα έρθει στην Καβάλα, όπου στόχος της  Energean oil & gas είναι, εδώ να γίνει και το μεγαλύτερο μέρος – αν όχι το σύνολο – των εργασιών. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας, οι γεωτρήσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν στο τέλος του έτους ή στις αρχές του νέου. Επίσης αυτό το διάστημα η παραγωγή αργού πετρελαίου είναι σταματημένη εξαιτίας του ετήσιου προγράμματος συντήρησης των εγκαταστάσεων, οι εργασίες παραγωγής θα ξεκινήσουν εκ νέου σε 10 ημέρες περίπου με βελτιωμένη και την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου.

  Όπως ανέφερε από το βήμα του συνεδρίου Balkans & Adriatic Oil & Gas Summit, ο επικεφαλής της Energean, Μαθιός Ρήγας, το γεωτρύπανο energean force θα είναι στις επόμενες 10 ημέρες στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ιδιόκτητο γεωτρύπανο γερμανικής κατασκευής που αποκτήθηκε από την εταιρεία KC Deutag.

  Παράλληλα, ο κ. Ρήγας αποκάλυψε το ενδιαφέρον της Energean για το διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί, όχι μόνο για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, αλλά και για τα 3 χερσαία οικόπεδα στη Δ. Ελλάδα, τα οποία όπως είπε αποτελούν τη φυσική συνέχεια των παραχωρήσεων σε Ιωάννινα και Κατάκολο που ήδη έχουν δοθεί στην εταιρεία. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε τα 20 θαλάσσια οικόπεδα αξιολογούνται από την εταιρεία.

  Ο επικεφαλής της πετρελαϊκής παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ύψους 225 εκατ. δολάρια με στόχο να αυξηθεί στα 5 έως 10 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα η παραγωγή από την περιοχή του Πρίνου. Θα γίνουν συνολικά 15 γεωτρήσεις τα επόμενα 2 χρόνια 7 στον Πρίνο, 1 στο Βόρειο Πρίνο και 7 στο πεδίο Ε, ενώ η εταιρεία θα εγκαταστήσει 2 θαλάσσιες πλατφόρμες.

  Σημειώνεται ότι ο κ. Ρήγας τόνισε τη σημασία που έχει η ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαίου και η οποία πρέπει να γίνεται με σεβασμό και συμφωνία των τοπικών κοινωνιών υπογραμμίζοντας ότι στην Καβάλα η εταιρεία λειτουργεί επί 30 χρόνια και αποτελεί παράδειγμα «συμβίωσης» με δραστηριότητες όπως ο τουρισμός. Επενδύσαμε ήδη 200 εκατ. για να κρατήσουμε ζωντανό το μοναδικό κοίτασμα θα συνεχίσουμε να επενδύουμε κατέληξε ο κ. Ρήγας.

   

  Με πληροφορίες και από το Energypress


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.