Χρονόμετρο

  Τον προσεχή Ιούλιο η έναρξη του γεωτρητικού προγράμματος Energean Oil & Gas

  Δημοσιεύτηκε στις

  Εντός του προσεχούς Ιουλίου θα ξεκινήσει το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα της Energean Oil & Gas στον Πρίνο, όπως ανέφερε χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, Δημήτρης Γόντικας. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του γεωτρητικού εξοπλισμού στην εξέδρα «Alpha».

  Παράλληλά, ο κ. Γόντικας ενημέρωσε και για μια σειρά σεισμικών ερευνών στον κόλπο της Καβάλας, οι οποίες θα ξεκινήσουν αύριο και θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες, καλύπτοντας περί τα 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εντός των Περιοχών Εκμετάλλευσης του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας.

   

  energean

  Μάλιστα, για τις ανάγκες διεξαγωγής των σεισμικών ερευνών, το Energean Force, το οποίο έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση του κυρίως γεωτρητικού εξοπλισμού στην εξέδρα «Alpha», θα μετακινηθεί για λίγες ημέρες στο λιμάνι «Φίλιππος Β΄» της Καβάλας.

  Για την πραγματοποίηση  των ερευνών, η Energean θα συνεργαστεί με την εξειδικευμένη και μεγάλης εμπειρίας εταιρεία Dolphin Geophysical, θυγατρικής του ομίλου Dolphin, εισηγμένου στο χρηματιστήριο του Όσλο.

  Στον Κόλπο της Καβάλας θα χρησιμοποιηθούν τα πλοία «Polar Marquis» και «Artemis Arctic» για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών τριών διαστάσεων στο πετρελαϊκό πεδίο του Πρίνου.

  Για τη διεξαγωγή των ερευνών έχουν ληφθεί όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές και λοιπές άδειες τόσο σε κεντρικό (ΥΠΑΠΕΝ, ΥΠΕΞ) όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

  Όπως ανέφερε στη διάρκεια της παρουσίασης ο Κωνσταντίνος Νικολάου, Γεωλόγος πετρελαίων και Τεχνικός Σύμβουλος της εταιρείας, για πρώτη φορά μετά το 1997 γίνονται τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Καβάλας και υπογράμμισε ότι εκτός από τα 30 εκατομμύρια βαρέλια, που είναι ήδη βεβαιωμένα από διεθνείς οίκους, η φιλοδοξία της Energean Oil & Gas είναι να εξασφαλίσει άλλα 30 εκατομμύρια από τα δυνητικά αποθέματα, που υπάρχουν στον βυθό της Καβάλας.

  Όσο για τους στόχους από τις νέες σεισμικές έρευνες στον Πρίνο, αυτοί εντοπίζονται:

  – Στην κάλυψη κατά το δυνατόν ευρύτερης περιοχής της λεκάνης του Πρίνου και των περιθωρίων της.

  – Στη βελτίωση της αποτύπωσης των ήδη υπαρχόντων πεδίων –Πρίνου, Έψιλον και Βορείου Πρίνου

  – Στην αναγνώριση μεταβολών στις φάσεις του ταμιευτήρα

  – Στη συλλογή πληροφοριών για νέες στρατιγραφικές δομές και βαθύτερους ορίζοντες για τον εντοπισμό νέων πιθανών κοιτασμάτων στην λεκάνη του Πρίνου

  – Στην αξιοποίηση και ερμηνεία στοιχείων που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου γεωτρητικού προγράμματος

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.