Χρονόμετρο

  Εμπλοκή με την προφυλάκιση των κατηγορούμενων για την ληστεία των 4,2 εκ. ευρώ

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μετά από την πολύωρη κατάθεση των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ληστείας, των 4,2 εκ. ευρώ, έφτασε η ώρα να αποφασίσει η εισαγγελέας Καβάλας την προφυλάκιση τους, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να τους απαγγείλει κατηγορία για το αδίκημα της υπεξαίρεσης καθώς η εταιρία σεκιούριτι, δεν είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο διάστημα των 4 μηνών που ήταν η προθεσμία. Ως εκ τούτου θα έπρεπε να αφεθούν ελεύθεροι, στο σημείο αυτό όμως ανέκυψε θέμα διαφωνίας με την ανακρίτρια η οποία για να ξεπεράσει το πρόβλημα, αποφάσισε να αλλάξει το κατηγορητήριο και να προσθέσει την διακεκριμένη κλοπή, αδίκημα για το οποίο η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη.

   

  Έτσι ξεκίνησε πριν λίγη ώρα νέος κύκλος καταθέσεων για τους τρεις δράστες της ληστείας στην εταιρία security στον Αμυγδαλεώνα. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος των δυο εκ των τριών κατηγορουμένων Σταύρος Καϊτατζής, από τον Ιούλιο του 2019 ο νόμος άλλαξε και δεν διώκεται πλέον  η υπεξαίρεση πάνω από 120..000 ευρώ αν δεν υπάρχει έγκλιση του παθόντος. Αν δηλαδή δεν έχει ασκηθεί μήνυση από τον παθόντα, στην προκειμένη περίπτωση από την εταιρία από την οποία κλάπηκαν τα χρήματα.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.