Χρονόμετρο

  ΒΦΛ: Στην Πταισματοδίκη Καβάλας το σωματείο εργαζομένων

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κατάθεση έδωσε χθες ο Γ. Τσιμενίδης μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία για δημοσιεύματα που ανέφεραν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων στη λιπασματοβιομηχανία

   

  Στην Πταισματοδίκη Καβάλας βρέθηκε χθες αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου από το σωματείο εργαζομένων της λιπασματοβιομηχανίας E.L.F.E., μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Καβάλας, σχετικά με το κατά πόσο αληθεύουν τα δημοσιεύματα που αφορούν θέματα εργασιακής φύσης στο εργοστάσιο της E.L.F.E.

  Εξερχόμενος από το γραφείο της Πταισματοδίκου, ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Τσιμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Από την περασμένη εβδομάδα είχαμε λάβει κλήση ως προεδρείο, ώστε να καταθέσουμε στην Πταισματοδίκη αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, που αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία παραμένουν απλήρωτοι. Πράγματι, ήρθαμε και επιβεβαιώσαμε αυτά που αναφέρονται στο σύνολο του τοπικού Τύπου, ενώ ενημερώσαμε και για όσα έγιναν χθες στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ο εισαγγελέας θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες και θα αποφασίσει αν θα καλέσει την ίδια την εταιρεία».

  Ο Γ. Τσιμενίδης επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι κατατέθηκε στους λογαριασμούς των εργαζομένων το ένα από τα συνολικά τέσσερα δεκαπενθήμερα που τους οφείλονταν πριν την τριμερή συνάντηση στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ενώ επανέλαβε ακόμη μια φορά ότι είναι αναγκαιότητα να γίνουν προσλήψεις… χθες, ώστε να καλυφθούν τα κενά στις μονάδες παραγωγής και να σταματήσει το φαινόμενο των υπερωριών, με το οποίο επιβαρύνονται οι συνάδελφοί του.

  Όσο για το ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα για την εξαίρεση της Β.Φ.Λ. από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, αυτό φαίνεται πως θα καθυστερήσει μερικές μέρες ακόμη, καθώς το όνομα του Υπουργού Οικονομικών «εμπλέκεται» σε μια «διελκυστίνδα» μεταξύ του ορισμού του ως Επιτρόπου στην Κομισιόν ή να καταλάβει τη θέση του προέδρου της Τραπέζης της Ελλάδος κι ενώ πληθαίνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό στην κυβέρνηση.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.