Χρονόμετρο

  Θέμα… ωρών η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ανάσα για τη Β.Φ.Λ. και δεκάδες επιχειρήσεις από την αυριανή ψήφιση εκ της Ολομέλειας της Βουλής του μίνι νομοσχεδίου που κατέθεσε η Νάντια Βαλαβάνη

   

  Ανάσα στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, όπως και σε δεκάδες ακόμη επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο ως πρώτη ύλη, δίνει το νέο μίνι νομοσχέδιο που κατέθεσε την Πέμπτη (11/6) στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

  Με το ίδιο νομοσχέδιο καταργούνται άμεσα ή και έμμεσα τα τεκμήρια διαβίωσης για μία σειρά φορολογουμένων που υπόκεινταν αδίκως σε αυτά, ενώ ελαφρύνονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, ομογενείς και ιδιοκτήτες ακινήτων.

  Με το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τν κ. Βαλαβάνη και ψηφίζεται αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής, ακυρώνεται ακόμη η φορολόγηση των δωρεών προς τις οικογένειες των θυμάτων του Norman Atlantic, ενώ προβλέπονται και ευνοϊκές διατάξεις για τους αγρότες -ειδικά όσον αφορά την ιδιόχρηση γης- καθώς ακόμη και τους συμβολαιογράφους, αναφορικά με τα πιστοποιητικά για τον ΕΝΦΙΑ.

  Στις ρυθμίσεις, που εισάγονται για τροποποίηση του Κώδικα ΦΠΑ, στόχος είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις να αντιμετωπιστούν, όπως οι ομοειδείς κοινοτικές και να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής με ίσους όρους στους διαγωνισμούς για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών για την κατασκευή αγωγών φυσικού αερίου (ΤΑΡ) και θεσπίζεται απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στην ελληνική βιομηχανία, απαλλαγή που εφαρμόζεται ήδη από την πλειοψηφία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Οι υπόλοιπες προς ψήφιση διατάξεις που προβλέπει το νομοσχέδιο Βαλαβάνη, όπως γνωστοποιήθηκε, από το υπουργείο Οικονομικών, είναι οι εξής:

  * Κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης κατοίκων εξωτερικού.

  * Τρόπος φορολόγησης προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων.

  * Φορολογικές ελαφρύνσεις για περιστασιακά και ευκαιριακά απασχολούμενους.

  * Βοηθήματα σε οικογένειες που επλήγησαν από την τραγωδία του Norman Atlantic.

  * Ρύθμιση σχετικά με συμβολαιογράφους και την προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.