Χρονόμετρο

  ΦΑΚΕΛΟΣ E.L.F.E.: Στο δόγμα «ουδείς αναντικατάστατος» η Centrofaro

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αντικαταστάτες των 70 εξειδικευμένων εργαζομένων αναζητά η εργολαβική εταιρεία, καθώς αυτοί αρνούνται να υπογράψουν τη νέα σύμβαση με μειωμένες αποδοχές

   

   

  Τους αντικαταστάτες των 70 συμβασιούχων εργαζομένων που απασχολούνται στη λιπασματοβιομηχανία E.L.F.E. και αρνούνται να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές κατά 30% αναζητά η εργολαβική εταιρεία αλλοδαπής Centrofaro, μια και οι μέχρι πρότινος υπάλληλοι της εμφανίζονται αμετακίνητοι στις θέσεις τους (οι συμβάσεις των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων έληξαν στις 31/1).

  Οι εργαζόμενοι παραμένουν τα πρωινά έξω από την πύλη του εργοστασίου, επιμένοντας στην επιστροφή τους στο πρότερο καθεστώς μισθοδοσίας, ενώ έχουν στο πλευρό τους και το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων της λιπασματοβιομηχανίας.

  Την Τετάρτη (4/2) έγινε νέα συνάντηση του σωματείου με το συντονιστικό όργανο των συμβασιούχων, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Τσιμενίδης απέστειλε σχετική επιστολή στα κεντρικά της εταιρείας, με αποδέκτες τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Διονύση Μπεχράκη και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Τσάρα, από τους οποίους ζητά την άμεση παρέμβαση τους για την επίλυση του θέματος, ενώ τονίζει ότι τους περιμένει για κατεπείγουσα επίσκεψη στην Καβάλα.

  Χθες το πρωί, ήταν σειρά του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, να αποστείλει σχετική επιστολή, την οποία κοινοποίησε στους τέσσερις βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, στον περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. Γιώργο Παυλίδη, στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, την ΕΑΣ Καβάλας, το σωματείο εργαζομένων στην ELFE και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

  Στην επιστολή, ο κ. Μαρκόπουλος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «λόγω της ιδιαίτερης σπουδαιότητας της ELFE ΑΕ για την τοπική και περιφερειακή οικονομία, καθώς και για το σύνολο του πρωτογενούς τομέα της χώρας, θεωρούμε σκόπιμο να ζητήσουμε την πραγματοποίηση σύσκεψης ώστε να υπάρχει ενημέρωση αλλά και συντονισμός μεταξύ των φορέων της περιοχής μας για όλα τα θέματα που αφορούν την βιομηχανία. Μεταξύ των θεμάτων που θα πρέπει να συζητηθούν, έμφαση πρέπει να δοθεί στην πορεία της εταιρείας, στα θέματα που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της, στις εξελίξεις επί των ευλόγων αιτημάτων για την κατάργηση του ειδικού φόρου του φυσικού αερίου κλπ.

  Ευελπιστώντας στην άμεση ανταπόκρισή σας, προτείνουμε την διεξαγωγή της σύσκεψης αυτής την επόμενη εβδομάδα στην Καβάλα».

   

  Θ. Μαρκόπουλος: «Καίρια θέση στην τοπική οικονομία η Β.Φ.Λ.»

   

  Αναφερόμενος στην επιστολή, αλλά και στη σύσκεψη που συγκαλεί για την επόμενη εβδομάδα, ο Θ. Μαρκόπουλος δήλωσε στο «Χ»: «Η Β.Φ.Λ. έχει καίρια και ζωτική σημασία στην τοπική οικονομία. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απλά τις εξελίξεις από μακριά, χωρίς να έχουμε έγκυρη πληροφοόρηση από τη διοίκηση της εταιρείας και γι’ αυτό ζήτησα την επόμενη εβδομάδα αυτή τη σύγκληση ευρείας σύσκεψης. Ανησυχούμε για την τύχη των εργαζομένων της εργολαβικής εταιρείας, ενδιαφερόμαστε πάρα πολύ και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη η έλευση της διοίκησης, ώστε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι, αλλά και να συντονίσουμε τις υπόλοιπες δράσεις μας».

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.