Χρονόμετρο

  ”A journal of selected bibliography”

  Δημοσιεύτηκε στις

  Έκθεση φωτογραφίας του Σίμον Μπεργ στο Σουηδικό Σπίτι της Καβάλας

   

  Ο Σίμον Μπεργ ήρθε για πρώτη φορά στην Καβάλα με υποτροφία της Ένωσης Φωτογράφων της Σουηδίας το καλοκαίρι του 2013. Έμεινε τέσσερεις εβδομάδες στο Σουηδικό Σπίτι της Καβάλας και το περιεχόμενο της τωρινής του έκθεσης είναι αποτέλεσμα της διαμονής αυτής.

  Ο Σίμον Μπεργ συνεχίζει τη ρεαλιστική παράδοση της σουηδικής φωτογραφικής σχολής, πλην της κοινωνικής της διάστασης. Τον ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες και μας παρουσιάζει σε στιγμιότυπα, αποκόμματα από την καθημερινότητα σε κοντινά πλάνα. Οι λεπτομέρειες του ανθρώπινου σώματος, των αντικειμένων και των επίπλων, του φαγητού κλπ. αποκτούν μια δική τους υλικότητα, είναι αποκαλυπτικές και πολλές φορές ακόμα και αποκρουστικές.

  Ο Σίμον Μπεργ γεννήθηκε το 1983 στην πόλη Μπούντεν της βόρειας Σουηδίας. Το 2012 τελείωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργ. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Στοκχόλμη. Έχει εκδόσει βιβλία φωτογραφίας και έχει εκθέσει την δουλειά του επανειλημμένως εντός και εκτός  Σουηδίας.

  Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Καθημερινά 10.00 -14.00 και 18.00-21.00, Σάββατο 18:00-21.00


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.