Χρονόμετρο

  ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Έκθεση φωτογραφίας Ελλήνων και Ρώσων με θέμα την Ορθοδοξία

  Δημοσιεύτηκε στις

  Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Η Ορθοδοξία στην Ελλάδα και τη Ρωσία», από Έλληνες και Ρώσους φωτογράφους θα φιλοξενείται από τις 20-31 Μαΐου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

  Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα και για την εκδήλωση αυτή παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου το πρωί της Τετάρτης (17/5), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, καθώς και το μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Καβάλας, Γιώργος Μυτιληνός.

  Στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, επισήμανε πως «το θέμα της έκθεσης είναι από μόνο του σημαντικό, αφού η Ορθοδοξία με τα μνημεία και τις ακολουθίες της, μας παρέχει πλούσιο υλικό που αποτυπώνεται σε 100 συνολικά έργα, 50 από την Ελλάδα και 50 από τη Ρωσία, μέσα από το φακό 40 καλλιτεχνών – φωτογράφων».

  Μάλιστα, ανέφερε ότι το «παρών» στα εγκαίνια της έκθεσης αναμένεται να δώσει και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος, ενώ στον προγραμματισμό της Π.Ε. Καβάλας είναι η μεταφορά της έκθεσης το καλοκαίρι στην Θάσο λόγω της παρουσίας αρκετών Ρώσων τουριστών και αργότερα στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Π.Α.Μ.Θ.

   

  Για έργα ασύλληπτης αξίας και αισθητικής μίλησε ο Γιώργος Μυτιληνός

  Ο Γιώργος Μυτιληνός δήλωσε πως πρόκειται για μια διακρατική έκθεση, ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία, ενώ αναφέρθηκε στο ιστορικό της τέλεσής της, καθώς πρόκειται για μια «ανάθεση», όπως είπε, από τον κ. Μαρκόπουλο στον ίδιο για ένα σπουδαίο φωτογραφικό γεγονός. Η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ πέρασε και από διαβούλευση με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.

  Ο κ. Μυτιληνός απέδωσε την ιδέα της έκθεσης με τη συμμετοχή Ελλάδας και Ρωσίας, αλλά και το θέμα, στον πρόεδρο της Ε.Φ.Ε., Σπύρο Ιατρόπουλο, ο οποίος θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

  «Η έκθεση αυτή είναι στην ουσία η συμμετοχή φωτογράφων της “Εθνικής Ελλάδος” και της “Εθνικής Ρωσίας”. Από συνολικά 700 έργα επιλέχθηκαν τα 50! Πρόκειται για έργα ασύλληπτης αξίας και αισθητικής», κατέληξε ο κ. Μυτιληνός.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

  Αφήστε μια απάντηση

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *