Χρονόμετρο

  Συγκέντρωση εκπαιδευτικών: Τρεις κι ο κούκος

  Δημοσιεύτηκε στις

  Απογοητευτική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία της Ο.Λ.Μ.Ε., μόλις στο 20% σε επίπεδο Καβάλας – «Οι συνάδελφοι φοβούνται πειθαρχικά και απολύσεις», τόνισε η Σ. Φιλιππίδου 

   

  Απογοητευτική ήταν η συμμετοχή των καθηγητών της Καβάλας στη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξε η Ο.Λ.Μ.Ε., με αφορμή την εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της υπόθεσης για τη διαθεσιμότητα καθηγητών των Επαγγελματικών Λυκείων.

  Το κάλεσμα ήταν συνεχές τις προηγούμενες μέρες για αθρόα συμμετοχή και παρουσία στην πλατεία του Καπνεργάτη, όμως αυτή ήταν ισχνότατη, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο η πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας, Σοφία Φιλιππίδου.

  «Κρίμα, λυπάμαι πάρα πολύ, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα. Θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο, τη στιγμή που σε ένα μήνα συνάδελφοί μας θα βγουν στον δρόμο, εμείς να είμαστε στα σχολεία και να δουλεύουμε. Απορώ πως αντέχει η συνείδηση κάποιων. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με σκληρά λόγια. Όλα αυτά τα εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση, πατάει πάνω σ’ αυτά και ενώ υπάρχει μεγάλη αντίδραση στον κλάδο μας για όσα συμβαίνουν, κάποιοι θεωρούν ότι όλα είναι καλά και ωραία. Κάποτε ο κλάδος μας πρέπει να αντιδράσει δημόσια για όλα, διότι σε λίγο καιρό το δημόσιο σχολείο δε θα υπάρχει».

  Σχετικά με το που αποδίδει τη μικρή συμμετοχή των συναδέλφων της στην απεργία (μετά βίας έφτασε το 20%), η κ. Φιλιππίδου ανέφερε ότι έγκειται στο γεγονός πως βλέπουν πάνω από τα κεφάλια τους να κρέμεται η «σπάθη» της απόλυσης.

  «Σίγουρα υπάρχει ένας τεράστιος φόβος, καθώς πάνω από τα κεφάλια μας κρέμονται τα πειθαρχικά και οι απολύσεις πλέον. Θεωρώ ότι κανένα πειθαρχικό δεν μπορεί να νικήσει το μαζικό κίνημα. Εκεί βρίσκεται η δύναμή μας και καλώ τους συναδέλφους να το πράξουν», ανέφερε η πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας.

   

  «Κρίμα, λυπάμαι πάρα πολύ, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα. Θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο, τη στιγμή που σε ένα μήνα συνάδελφοί μας θα βγουν στον δρόμο, εμείς να είμαστε στα σχολεία και να δουλεύουμε» υπογράμμισε η κ. Φιλιππίδου

  «Κρίμα, λυπάμαι πάρα πολύ, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα. Θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο, τη στιγμή που σε ένα μήνα συνάδελφοί μας θα βγουν στον δρόμο, εμείς να είμαστε στα σχολεία και να δουλεύουμε» υπογράμμισε η κ. Φιλιππίδου


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.