Χρονόμετρο

  Φυγή από την κρίση με εκλογές, στο σωματείο εργαζομένων της Β.Φ.Λ.

  Δημοσιεύτηκε στις

  Μέσα στον Ιούνιο η έκτακτη συνέλευση, όπως αποφάσισε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/5) το δ.σ. του σωματείου – Συνάντηση με βουλευτές και τοπικούς άρχοντες το πρωί του Σαββάτου (31/5) στο ΩΚΕΑΝΙΣ

   

  Έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα τη διενέργεια εκλογών εντός του Ιουνίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη Β.Φ.Λ., με την ημερομηνία να ανακοινώνεται εντός της προσεχούς εβδομάδας.

  Όπως σας είχε ενημερώσει το «Χ» από το φύλλο της Πέμπτης (28/5), ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Τσιμενίδης, θεώρησε ως μομφή κατά του θεσμικού του ρόλου την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού στην τακτική γενική συνέλευση της Τετάρτης (27/5), προαναγγέλλοντας με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ότι αυτό σημαίνει και αφορμή παραίτησής του από τη θέση που κατέχει και την άμεση διενέργεια εκλογών, ώστε να μη μείνει ακέφαλο το σωματείο σε μια τόσο καθοριστική περίοδο, όπου θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στη λιπασματοβιομηχανία με τις συνεχείς καθυστερήσεις στη μισθοδοσία.

  Μέχρι την ημερομηνία τέλεσης της Γ.Σ. των εργαζομένων, το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, μια και τρέχουν πολλά θέματα εργασιακής φύσεως, με κυριότερο όλων την παρουσία εκπροσώπων του στην τριμερή συνάντηση με μέλη της διοίκησης της E.L.F.E. και του Επιθεωρητή Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) το πρωί της ερχόμενης Τρίτης (3/6, 10.00). Ωστόσο ο κ. Τσιμενίδης δεν αποκλείει να είναι εκ νέου υποψήφιος καθώς όπως υποστηρίζει διαπιστώνει κλίμα μεταστροφής από αυτούς που τον επέκριναν.

  Μια μέρα αργότερα, το πρωί της Τετάρτης, το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων θα βρεθεί για κατάθεση ενώπιον της αντιεισαγγελέως Καβάλας, η οποία παρενέβη αυτεπάγγελτα, μετά από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό Τύπο και την κατάσταση που επικρατεί στη λιπασματοβιομηχανία E.L.F.E.

  Το πρωί του Σαββάτου (31/5), το σωματείο εργαζομένων της E.L.F.E. θα έχει συνάντηση με τους τέσσερις τοπικούς βουλευτές, τον απερχόμενο αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά, τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, που θα τον διαδεχθεί σε αυτή τη θέση, τον απερχόμενο δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή και την «επερχόμενη» Δήμητρα Τσανάκα στον δημαρχιακό θώκο.

  Κύριο αντικείμενο συνάντησης τους θα είναι η εξεύρεση λύσης και η άσκηση πίεσης προς τα αρμόδια υπουργεία και την κυβέρνηση, ώστε η E.L.F.E. να παραμείνει ανοιχτή. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιμενίδης στο «Χ» πρέπει από την αυριανή συνάντηση με τους βουλευτές να «κλειστούν» συγκεκριμένα ραντεβού με τα κυβερνητικά στελέχη εντός της επόμενης εβδομάδας, μια και τα προβλήματα στο εργοστάσιο συνεχώς πληθαίνουν.

  Τέλος, ερωτηθείς για το αν θα θέσει εαυτόν ξανά στην προτίμηση των συναδέλφων του, στις εκλογικές διαδικασίες που αναμένονται τον Ιούνιο, ο κ. Τσιμενίδης τόνισε ότι «η Γ.Σ. θα αποφασίσει αν θα γίνουν οι εκλογές κι αν θα αλλάξουμε σύνθεση στο προεδρείο. Λόγο έχουν οι 106 συνάδελφοι που καταψήφισαν τον διοικητικό απολογισμό. Έθεσα την παραίτησή μου αμέσως στη διάθεση του σωματείου, ωστόσο πολύ γρήγορα είδα συναδέλφους να το μετανιώνουν. Θα δούμε ποιες αποφάσεις τα πάρουμε. Εγώ, πάντως, ούτε φυγόμαχος είμαι ούτε ευθυνόφοβος», δήλωσε με νόημα ο πρόεδρος του δ.σ. των εργαζομένων στην E.L.F.E.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.