Χρονόμετρο

  Στη ροή του χρόνου

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σε λίγες ημέρες έχουμε Χριστούγεννα, αλλά οι καθημερινές σκοτούρες και οι δυσκολίες της ζωής δεν μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε το πέρασμα του χρόνου. Ο Δημόκριτος – κοντοχωριανός από τα Άβδηρα λίγο ανατολικότερα από εμάς – υποστήριζε και δικαίως ότι «Βίος ανεόρταστος, μακρά οδός απανδόκευτος». Και είχε δίκιο.

   

  Γι’ αυτό τις μέρες που έρχονται φροντίστε να περάσετε καλά. Με τους δικούς σας ανθρώπους και αν μείνετε στην Καβάλα, επειδή ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει τις εξαλλοσύνες του παρελθόντος, μπορείτε και εδώ να νοιώσετε όμορφα και να διασκεδάσετε.

   

  Η Καβάλα έχει πολύ ωραία μαγαζιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους έχουν φροντίσει να έχουν εορταστικό πρόγραμμα. Αντί να κλείνεστε στο σπίτι μπορείτε να βγείτε με την παρέα σας και να νοιώσετε την γιορτινή διάθεση όπου και αν είστε, αρκεί να την έχετε μέσα σας. Η Καβάλα είναι μια πανέμορφη πόλη ακόμη και το χειμώνα. Μπορεί η διακόσμηση στους δρόμους και τις πλατείες να μην είναι εφάμιλλη της αρχοντιάς της, υπάρχουν όμως καταστήματα που τιμούν την πόλη και μας περιμένουν να περάσουμε καλά!!!

   

   

   

  Νύχτα μαγική

   

  Η Καβάλα βρίσκεται σε ένα σημείο που προσφέρεται για πάρα πολλές εξορμήσεις, μικρής διάρκειας. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Παγγαίο και το Δασικό Χωριό για να νοιώσετε κάτι από χριστουγεννιάτικο χιονισμένο τοπίο. Μην ξεχνάτε ότι το Παγγαίο είναι το βουνό των μύθων, το βουνό του Διόνυσου και του Ορφέα, που είναι οι πρώτοι που έδωσαν στους ανθρώπους την ιδέα της μετά θάνατον ζωής. Γνωρίστε το Παγγαίο της θεολογίας από τους αρχαίους χρόνους μέχρι τους χριστιανικούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι περιμετρικά του Παγγαίου υπάρχουν πάρα πολλά μοναστήρια στα οποία μπορείτε να πάτε για να την λειτουργία των Χριστουγέννων και να νοιώσετε την κατάνυξη της πιο άγιας νύχτας του χρόνου. Αν δεν μπορείτε να πάτε, ξυπνήστε στις 5 το πρωί και πηγαίνετε σε μια από τις εκκλησίες της Καβάλας, θα νοιώσετε το μέγα μυστήριο της ενανθρώπισης του Κυρίου με ένα τρόπο που θα σας κάνει να δείτε τα Χριστούγεννα με άλλη ματιά, θα ανοίξει η καρδιά σας και για να εισέλθουν οι χριστουγεννιάτικοι ύμνοι της αγαλλίασης και της ευδοκίας!!!

   

   

   

  Σύντομες εκδρομές

   

  Για να περάσετε όμορφα μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μέσα στην πόλη, που τις υπόλοιπες ημέρες είναι απαγορευτικά γιατί υπάρχει η πίεση της καθημερινότητας και του βιοπορισμού. Μια εξαιρετική ιδέα είναι να πάτε στο Αρχαιολογικό Μουσείο και μετά για ένα καφέ, είναι σίγουρο ότι θα έχετε να συζητήσετε πάρα πολλά, με την παρέα σας. Αν το επιτρέψει ο καιρός μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο αρχαιολογικό Μουσείο Φιλίππων και στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας και μετά για φαγητό στο «Μετόχι» με τους υπέροχους μεζέδες και το καλό κρασί θα κάνει την ημέρα σας ξεχωριστεί και μοναδική.

   

  Υπάρχει και η Δράμα και η Ξάνθη αν θέλετε να πάτε και λίγο πιο μακριά. Η Δράμα εξάλλου έχει καταφέρει επάξια να γίνει η χειμερινή βασίλισσα της Ανατολικής Μακεδονίας. Με την «Ονειρούπολη» να αναδεικνύεται στο αγαπημένο σημείο μικρών και μεγάλων και να είναι από τα σημεία αναφοράς κάθε χρόνο.

   

   

   

  Οι εκδηλώσεις στην Καβάλα

   

  Αν και έχουμε να διατυπώσουμε πάρα πολλά σχόλια για το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο Δήμος Καβάλας θα αρκεστούμε να σημειώσουμε ότι είναι άνευρο, χωρίς έμπνευση και πρόχειρο. Ωστόσο μέσα σε αυτή την προχειρότητα υπάρχουν ορισμένες εκδηλώσεις που αξίζει να τις παρακολουθήσετε. Δεν φρόντισε κανείς να φτιάξει μια ειδική ιστοσελίδα με το εορταστικό πρόγραμμα των Χριστουγέννων, μπορείτε όμως να πληροφορηθείτε το πρόγραμμα από τη σελίδα της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ http://www.kavalagreece.gr/. Μην ξεχνάτε ότι θα περάσετε καλά αν το έχετε μέσα σας και δεν αφήσετε τα στραβά και ανάποδα να σας χαλάσουνε αυτές τις γιορτινές μέρες.

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.