Χρονόμετρο

  TO E.K.AB. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ…ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ! προγράμματα εκπαίδευσης και πρόληψης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Το παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας με την αμέριστη βοήθεια και προσπάθεια των διασωστών του και των εκπαιδευτών του, εκτός της σημαντικής για τη δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακής του δράσης, υλοποιεί μία σειρά ενεργειών που σχετίζονται με την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση τόσο των πολιτών όσο και άλλων ειδικών ομάδων (σύλλογοι, Σχολεία κ.α.) αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών.

  Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας έχουν σαν σκοπό να αναδείξουν τον πολύπλευρο σκοπό του Οργανισμού που, εκτός της παροχής άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας, είναι και η παροχή στο ευρύ κοινό των κατάλληλων γνώσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση πληθώρας καθημερινών περιστατικών όπως η λιποθυμία, τα γενικά τραύματα, τα εγκαύματα, η επιληψία, η υποθερμία, η θερμοπληξία, τα διάφορα τσιμπήματα & δαγκώματα αλλά και τα περιστατικά Καρδιακών Ανακοπών. Ειδικά για τα περιστατικά των Καρδιακών Ανακοπών το γραφείο εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας πραγματοποιεί πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» (BLS – AED). Αξιοσημείωτο είναι πως σε ενάμιση χρόνο περίπου έχουν υλοποιηθεί, από το Παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, 101 προγράμματα εκπαίδευσης στην Καβάλα, στην Δράμα και στην Κομοτηνή τα οποία παρακολούθησαν 3163 άτομα εκ των οποίων τα 1315 έλαβαν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση.

  Για τους ενδιαφερομένους, τo πρόγραμμα των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων [«Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α)  και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» (BLS – AED)] του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας για τον Ιούνιο, έχει ως εξής:

  – 4 Ιουνίου: [Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α)/BLS – AED ERC] με τον πολιτιστικό σύλλογο στον Ίασμο Κομοτηνής.

  – 7 & 8 Ιουνίου: συμμετοχή για ενημέρωση του κοινού στο φεστιβάλ WOOD WILDE WATER   «Δρόμος του νερού» στην Παλαιά Καβάλα, Καβάλας

  – 11 Ιουνίου: [Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α)/BLS – AED ERC] σε πολίτες της Κομοτηνής.

  – 18 Ιουνίου: [Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α)/BLS – AED ERC] σε πολίτες της Καβάλας.

  – 25 Ιουνίου: [Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α)/BLS – AED ERC] με την Διασωστική Ομάδα Ξάνθης.

  Στην Εκπαιδευτική Ομάδα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας έχουν προστεθεί και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από το κοινό οι οποίοι χρησιμοποιούνται επικουρικά στα πιστοποιημένα Ευρωπαϊκά σεμινάρια (όταν λόγω επιχειρησιακών αναγκών του Οργανισμού δεν επαρκούν οι εκπαιδευτές από το Ε.Κ.Α.Β.), ενώ τα σεμινάρια με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες» μπορεί το κοινό να τα παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.