Χρονόμετρο

  EKAB – Γ. Σακάλογλου: «Ενώνουμε τις φωνές μας για να εισακουστούμε»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Κοινή ανακοίνωση από τα ΕΚΑΒ Καβάλας, Δράμας και Θράκης για τις ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό – Εκτός οργανογράμματος προσλήψεων η Α.Μ.-Θ. – Απορρίφθηκε το αίτημα για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο

   

  Την απόφαση της από κοινού οργάνωσής τους, με στόχο την καλύτερη διεκδίκηση των αιτημάτων τους, αποφάσισαν τα σωματεία του ΕΚΑΒ Καβάλας, Δράμας και Θράκης, που βρέθηκαν στις αρχές Νοέμβρη. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «τα προβλήματα και οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ είναι λίγο πολύ κοινά σε όλα τα παραρτήματα –τομείς. Με σκοπό την άμεση δίκαιη και διαφανή επίλυση τους τα σωματεία του ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ του τομέα ΔΡΑΜΑΣ και του ΕΚΑΒ ΘΡΑΚΗΣ πραγματοποιήσαμε συνάντηση στην οποία και αποφασίσαμε ομόφωνα την από κοινού οργάνωση και δρομολόγηση των προσπαθειών μας προκειμένου να αναδειχτούν στο εξής με δυνατότερη φωνή οι επιμέρους δυσλειτουργίες μας.

  Ο στόχος μας για ενιαία γραμμή διεκδικήσεως θα έχει πάντα ως γνώμονα την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας και την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας».

   

  Γ. Σακάλογλου: «Κοινή δράση για να εισακουστούμε»

  «Με τη συνάντηση αυτή θελήσαμε να δούμε ποια είναι τα προβλήματα και σε όλους τους άλλους νομούς. Έχουμε κατ’ επανάληψη αποστείλει ανακοινώσεις ότι δεν έχουμε οχήματα και προσωπικό, όμως δεν έγινε τίποτα. Με την ανακοίνωση αυτή και τη σύμπλευσή μας, ευελπιστούμε ότι θα εισακουστούμε. Μέσα στην εβδομάδα που θα έρθει, θα γίνουν και οι γενικές συνελεύσεις μας, ώστε να πάρουμε αποφάσεις για την περαιτέρω δράση μας», επισήμανε αρχικά ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας, Γιώργος Σακάλογλου.

   

  Εκτός οργανογράμματος προσλήψεων η Α.Μ.-Θ.

  Ο Γ. Σακάλογλου ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε 200 προσλήψεις για να στελεχωθούν όλα τα περιφερειακά ΕΚΑΒ, ωστόσο η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έμεινε εκτός οργανογράμματος, καθώς μόλις ένας οδηγός θα προσληφθεί στην Ορεστιάδα. «Είμαστε αδικημένοι. Κάναμε μεγάλες προσπάθειες για να έρθει προσωπικό στα ΕΚΑΒ της Περιφέρειας μας, όμως όλα τα αιτήματά μας έχουν πάει στον “βρόντο”».

   

  Καμία εξέλιξη για τα νέα ασθενοφόρα

  Ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας αναφέρθηκε και στο «πάγωμα» της αγοράς νέων ασθενοφόρων, καθώς ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκεται το ΕΚΑΒ, ανέφερε στη Βουλή ότι εδώ και επτά χρόνια βρίσκεται στην αναμονή η παραγγελία 167 ασθενοφόρων, με τον Γ. Σακάλογλου να δηλώνει: «Μόλις προχθές ενημερώθηκα ότι ο διαγωνισμός είναι σε τελικό στάδιο. Ότι και να σας πω εγώ από την Καβάλα, ίσως και να μη βρει ανταπόκριση και πάλι. Αν πηγαίνει τόσο καλά, όσο τις προηγούμενες φορές, τότε δε θα γίνει τίποτε».

  Αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ Καβάλας, μετά τη δωρεά της Energean Oil & Gas για επισκευαστικές εργασίες στα οχήματα, έχει στη διάθεσή του 5-6 ετοιμοπόλεμα ασθενοφόρα. Προβληματική, ωστόσο, είναι η εικόνα με τα ασθενοφόρα και στους υπόλοιπους νομούς, όπως διαπίστωσε ο Γ. Σακάλογλου στη συνάντηση με τα προεδρεία των άλλων δύο ΕΚΑΒ.

  «Η δομή της Θράκης ήταν πιο ευνοημένη από εμάς. Στην Ξάνθη, π.χ. από το νοσοκομείο στο ΕΚΑΒ πήγαν 15 άτομα, ενώ σε εμάς μόνο ένας υπάλληλος. Τα Κέντρα Υγείας στους νομούς της Θράκης είναι σε καλύτερη κατάσταση και στελεχωμένα από οδηγούς για διακομιδές με ασθενοφόρα όλο το 24ωρο. Στη Χρυσούπολη και την Ελευθερούπολη δεν υπάρχουν βραδινές βάρδιες».

   

  Απορρίφθηκε το αίτημα για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στη Θάσο

  Ο Γ. Σακάλογλου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του Κώστα Χατζηεμμανουήλ με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη και όπως ανέφερε στο «Χ» το αίτημα του δημάρχου Θάσου απορρίφθηκε για δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο νησί. «Από τα 200 νέα άτομα που θα περιέλθουν στη δύναμη όλων των ΕΚΑΒ της χώρας, τα 80 θα τοποθετηθούν σε νησιωτικές περιοχές, όμως δεν υπάρχει ούτε μια τοποθέτηση για το νησί της Θάσου. Το αίτημα έγινε στις 29 Οκτωβρίου και η νέα κατανομή έγινε στις 10 Νοεμβρίου. Αντιλαμβάνεστε ότι το αίτημα απορριφθηκε. Στη Θάσο αναγκάζονται να κόψουν μια βάρδια, αναγκαστικά τη βραδινή (σ.σ. δεν υπάρχει η δυνατότητα ρεπό στους οδηγούς), ώστε να είναι δυνατές οι διακομιδές τα πρωινά και τα απογεύματα», κατέληξε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Καβάλας.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.