Χρονόμετρο

  Δ. Τσανάκα προς ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.: Θα ανοίξω την Παράκαμψη

  Δημοσιεύτηκε στις

  Προσφέρει παρέμβαση του Δήμου Καβάλας για να ανοίξει ο δρόμος πριν την έλευση του χειμώνα

   

  Επιστολή στην Εγνατία Οδό Α.Ε. θα στείλει εντός των επόμενων ημερών η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ώστε συνεργεία από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου να συνδράμουν στο έργο απομάκρυνσης των βράχων και των φερτών υλών, που έπεσαν στο οδόστρωμα της Παράκαμψης Καβάλας, μετά τις κατολισθήσεις του περασμένου Μαρτίου.

  Όπως είναι γνωστό, για περίπου 400 μέτρα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) του Αγίου Σίλα μέχρι τον Α/Κ της Άσπρης Άμμου η Εγνατία Οδός λειτουργεί αμφιδρομημένη.

  Μετά τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, οι εργολαβίες της Εγνατία Οδός Α.Ε. ουσιαστικά υπολειτουργούν, μια και η κεντρική διοίκηση δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει την εταιρεία για να εκτελέσει μια σειρά από έργα, παρεμβάσεις και συντηρήσεις στο οδόστρωμα.

  Οι ανανεώσεις συμβάσεων με εργολαβικές εταιρείες ανανεώθηκαν τον Απρίλιο, όμως έκτοτε λίγα πράγματα προχώρησαν στο κομμάτι των αποκαταστάσεων και των παρεμβάσεων στην Παράκαμψη Καβάλας και το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί, για απομάκρυνση των φερτών υλών έως τα μέσα Οκτώβρη, ουσιαστικά δεν ισχύει.

  Η κ. Τσανάκα εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. αδυνατεί να τελειώσει τις εργασίες αυτές και φυσικά, πριν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν, οδεύοντας προς τον χειμώνα.

  Η δήμαρχος επιθυμεί να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης νέων κατολισθήσεων, να μην διοχετευθεί η διέλευση βαρέων οχημάτων από το κέντρο της Καβάλας, μια και είναι πρόσφατες οι εικόνες του περασμένου Μαρτίου, με την πόλη να θυμίζει μεγαλούπολη από το μποτιλιάρισμα.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.