Χρονόμετρο

  ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ – Τρέχουν να προλάβουν το… Σάββατο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Νέα σύσκεψη χθες, παρόντος του Γ. Παυλίδη στα γραφεία της Εγνατίας Οδού Α.Ε. – Παραδίδεται σήμερα η μελέτη αμφιδρόμησης στην Παράκαμψη Καβάλας προς έγκριση από την Τροχαία – 400-500 μέτρα η αμφιδρόμηση

   

  Σήμερα πρόκειται να παραδοθεί προς έγκριση από την Τροχαία Καβάλας η μελέτη αμφιδρόμησης, που εκπόνησε ο μελετητής της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για το τμήμα του κόμβου από τον Άγιο Σίλα έως την Άσπρη Άμμο, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω κατολίσθησης από τις 8 Μαρτίου.

  Χθες, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», παρόντος του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, ο οποίος επέμεινε στην άμεση ολοκλήρωση της μελέτης, ενώ συμφωνήθηκε το κομμάτι που θα αμφιδρομηθεί, να είναι μήκους 400-500 μέτρων.

  Εφόσον η Τροχαία Καβάλας ανάψει σήμερα το «πράσινο φως», οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, με την τοποθέτηση τσιμεντένιων μπαριέρων τύπου New Jersey, ώστε ο κόμβος να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία έως το βράδυ της Παρασκευής (20/3) και να μην επιβαρυνθεί για ένα ακόμη Σάββατο (σ.σ. ημέρα τέλεσης της λαϊκής αγοράς) με την κυκλοφορία των οχημάτων, με προέλευση ή κατεύθυνση τα ανατολικά.

   

   

  Σημαντική ήταν η συμβολή για τη νέα σύσκεψη του Καβαλιώτη εντεταλμένου συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μανόλη Κελαϊδάκη, ο οποίος αν και τελεί υπό παραίτηση, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να επισπευσθούν οι διαδικασίες, με τον ίδιο να ευχαριστεί για τη συνδρομή τους τον αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλο και τον Αστυνομικό Διευθυντή Μάκη Κοσκερίδη.

  Σε ότι αφορά την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ο Μ. Κελαϊδάκης ανέφερε στο «Χ» ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει αυτοψία στην περιοχή από αρμόδια συνεργεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και κλιμάκιο γεωλόγων, ενώ τότε πρόκειται να ξεκαθαρίσει ο πραγματικός χρόνος που θα χρειαστεί για την αποκομιδή των μπαζών, αλλά και την τέλεση των απαραίτητων εργασιών. Πολύ πιθανή μοιάζει η τοποθέτηση πλεγμάτων βραχόπτωσης, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος για την οριστική αποκατάσταση του συγκεκριμένου τμήματος είναι μεταξύ 1-4 μηνών.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.