Χρονόμετρο

  ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ – Η έλλειψη χρημάτων καθυστερεί τις παρεμβάσεις στην παράκαμψη Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  «Υπογράφηκαν οι συμβάσεις με εργολάβους για τη συντήρηση, σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες», αναφέρει ο τομεάρχης λειτουργίας της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μ. Μπούγαλης

   

  Η έλλειψη πόρων είναι ο λόγος της καθυστέρησης στην έναρξη των έργων αποκατάστασης επί της Παράκαμψης Καβάλας, που λειτουργεί με τη μεσοβέζικη λύση της αμφιδρόμησης από τις 21 Μαρτίου, με τα εργολαβικά συνεργεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» να έρχονται, πάντως, σε σύντομο χρονικό διάστημα για την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ώστε να δοθεί κανονικά όλο το ρεύμα από Καβάλα προς Ξάνθη.

  Οι νέες συμβάσεις εργολαβίας συντήρησης στην Εγνατία Οδό υπογράφηκαν μεταξύ της εταιρείας και των νέων αναδόχων την 1η Απριλίου, όμως η έλλειψη ρευστότητας στην εταιρεία έριξε πίσω όλες τις εργασίες που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» ο τομεάρχης λειτουργίας και εκμεταλλεύσεως της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Μιλτιάδης Μπούγαλης, «οι εργασίες αποκατάστασης στην Παράκαμψη Καβάλας πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, μια και ήμασταν με τα χέρια δεμένα για κάποιο χρονικό διάστημα, μέχρι να υπογραφούν νέες συμβάσεις εργολαβιών συντήρησης. Γεγονός είναι ότι υπάρχει έλλειψη πόρων και αυτό πάει ακόμη πιο πίσω την έναρξη των παρεμβάσεών μας στην Παράκαμψη Καβάλας. Αμέσως μόλις εγκατασταθούν τα συνεργεία στο σημείο, θεωρώ ότι δε θα χρειαστεί περισσότερο από έναν μήνα για την απομάκρυνση των βραχωδών όγκων και την αποκατάσταση του οδοστρώματος, ώστε ταυτόχρονα να αρθεί και το μέτρο της αμφιδρόμησης».

  Στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» τις τελευταίες ημέρες το βάρος έπεσε στη διαδικασία μεταφοράς των ταμειακών διαθέσιμων προς την Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την υπερψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

  Γεγονός, που προκάλεσε περισσότερο προβληματισμό, μια και τα ταμεία της εταιρείας, ούτως ή άλλως δεν ήταν γεμάτα, καθώς η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» εξυπηρετεί με κόπο ένα δάνειο που πήρε από το 2008 από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία εδώ και 7 χρόνια παρακρατεί τα έσοδα από τα διόδια.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.