Χρονόμετρο

  Έγκριση σύμβασης υποπαραχώρησης του εμπορικού λιμένος «Φίλιππος Β’» από το Δ.Σ. της Ο.Λ.Κ. Α.Ε

  Δημοσιεύτηκε στις

   

   

   

  Με ιδιαίτερη χαρά η Ο.Λ.Κ Α.Ε ανακοινώνει πώς σήμερα 11/09/2023 εγκρίθηκε ομοφώνως από το Διοικητικό Συμβούλιο η Σύμβαση  Υπό-Παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης σταθμού πολλαπλών χρήσεων στον λιμένα Φίλιππος Β’, της Ο.Λ.Κ Α.Ε ,

   

  μεταξύ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΟΛΚ Α.Ε, και της κοινοπραξίας ΣΑΡΙΣΑ ΥΠΟΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΙΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ & BLACKSUMMIT FINANCIAL GROUP INC, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ και της ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕΡΟΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

   

  Ένα απο τα σημαντικότερα βήματα για την αξιοποίηση του Εμπορικού Λιμανιού, ουσιώδης προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης της Καβάλας και ολόκληρης της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώνεται αισίως, όπως είχε προγραμματιστεί.

   

  Υπό το πρίσμα αυτό, η προσδοκώμενη εκτίναξη των λιμενικών δραστηριοτήτων σε βάθος χρόνου στην εγκατάσταση αυτή, εκτιμούμε πως θα οδηγήσει αναπόδραστα στην πληρέστερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του Λιμένος, στη διεύρυνση του διεθνούς ρόλου της πόλης, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στη διάχυση πολλαπλασιαστικών οφελών ποικιλότροπα στην οικονομία της περιοχής.

   

  Φιλοδοξούμε και ελπίζουμε η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει το εγχείρημα ολοκλήρωσης της υποπαραχώρησης της λιμενικής εγκατάστασης «Φίλιππος Β’» και να το ενσωματώσει λειτουργικά στον πυρήνα των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της ευρύτερης περιφέρειας. Εξάλλου, είναι προφανές ότι η εν λόγω στόχευση υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, στο μέτρο που ο εμπορικός λιμένας της Καβάλας δύναται να διαδραματίσει καίριο ρόλο στο πλαίσιο εξυπηρέτησης συγκεκριμένων αναγκών της Βαλκανικής αγοράς.

   

  Ας σημειωθεί ότι για την απρόσκοπτη υλοποίηση της σύνθετης διαδικασίας αξιοποίησης, καταβλήθηκαν συστηματικές προσπάθειες από το προσωπικό και την διοίκηση της ΟΛΚ ΑΕ, υπό τις οδηγίες του ΤΑΙΠΕΔ, αποκλειστικού Μετόχου της εταιρείας μας.

   

  Αδιαμφισβήτητα, από την πλευρά μας, ως διοίκηση της ΟΛΚ ΑΕ, δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί στην εξέλιξη της μείζονος αυτής επενδυτικής προσπάθειας, αλλά και συνεπείς θεματοφύλακες του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.