Χρονόμετρο

  Με ένα ποίημα ευχαρίστησε την Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πολλές ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες μεταξύ των ιερών κηρυγμάτων που κάνω στον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης του Πουλίδειου Γηροκομείου Καβάλας, ο Πανάγαθος Θεός με αξίωσε να μιλήσω για την παραβολή του καλού Σαμαρείτη. Ποιο είναι το δίδαγμα αυτής της αριστοτεχνικής παραβολής; Με πολύ απλά λόγια βρίσκεται στις γραμμές του ποιήματος:

   

  «Τρέξε να βρεις τον άρρωστο και τον απελπισμένο, δώσε ψωμί στο νηστικό, γιατρειά στον πληγωμένο».

   

  Πιστεύω ότι υπάρχουν καλοί Σαμαρείτες στην οικουμένη, σωματεία και ιδρύματα που φέρουν την ονομασία αυτή. Προσωπικά γνώρισα την απόλυτη και ακριβέστερη εφαρμογή της παραπάνω παραβολής στην καρδιολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, στη οποία εισήχθηκα για τοποθέτηση βηματοδότη. Μετά την εμπειρία αυτή, έγραψα το παρακάτω στιχούργημα το οποιο περιγράφει τα αισθήματά μου αλλά και την πραγματικότητα που επικρατεί στην καρδιολογική κλινική:

   

  «Στην όμορφη τούτη κλινική

  την Καρδιολογική,

  γίνεται έργο θαυμαστό

  καρδιοθεραπευτικό.

   

  Σε όλη την ιεραρχία από τον πρώτο αρχηγό

  μέχρι και τον ουραγό,

  βρίσκω στοιχεία εκπληκτικά,

  βοήθεια, ευγένεια και ανθρωπιά.

   

  Είναι μελίσσι χαρωπό

  κινείται με γοργό ρυθμό,

  τρέχουνε να θεραπεύσουν

  και τους πόνους να γιατρέψουν.

   

  Γνώσεις στα ιατρικά

  σου προσφέρουν χαρωπά,

  θάρρος στις ψυχές χαρίζουν

  και τα μάτια μας δακρύζουν».

   

  Σ’ όλους δίνω μια ευχή πού ‘ναι ρεαλιστική

  η φήμη της να απλωθεί να γίνει οικουμενική,

  τις δυνατότητές της να αυξήσει

  την επιστήμη να πλουτίσει.

   

  Συμπερασματικά, οι Καβαλιώτισες και οι Καβαλιώτες καθώς και οι πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας, οι οποίοι «αισθάνονται κάτι διαφορετικό» στην καρδιά τους ή θέλουν να εξετασθούν για προληπτικούς λόγους, έχουν κοντά τους καρδιολόγους και νοσηλευτές μεγάλων δυνατοτήτων, κορυφαίους επιστήμονες (επομένως δεν είναι απαραίτητο να τρέχουν εκτός Καβάλας).

  Εκτιμώ επίσης ότι (όχι σε μεγάλο χρονικό διάστημα) η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας θα αποκτήσει πλήρη αυτάρκεια και επάρκεια για πάσα καρδιολογική νόσο και επέμβαση.

   

   

  Κοσμάς Ιορδάνογλου

  Υποστράτηγος ε.α.

   


  Δημοσιεύτηκε στις

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.