Χρονόμετρο

  ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: Ο μυστικός δρόμος δίπλα στον Νέστο

  Δημοσιεύτηκε στις

  Ένας παραμυθένιος χωματόδρομος πλάι στο ποτάμι.

   

   

  Θα πάτε στην γέφυρα Νέστου, στο χωριό Τοξότες. Εδώ χωρίζονται οι νομοί Ξάνθης και Καβάλας, αλλά και η Θράκη από την Μακεδονία. Αμέσως μόλις περάσετε την γέφυρα και πριν την στάση, θα δείτε εύκολα τον μικρό χωματόδρομο που στην αρχή κατηφορίζει και μετέπειτα ακολουθεί τον Νέστο.

  Η διαδρομή είναι υπέροχη και φυσικά για να την απολαύσετε ενδείκνυται ποδήλατο, endouro και τζιπ.

  Οι εικόνες στο ποτάμι συναγωνίζονται σε ομορφιά, ενώ στα πολλά πλατώματα δίπλα στις όχθες μπορείτε να καθίσετε και να απολαύστε το τοπίο. Οι πανύψηλες λεύκες και τα πλατάνια σχηματίζουν ένα οδικό θόλο με σκιά, που κάτω από αυτόν μπορείτε να φτάσετε μέχρι τις εκβολές του Νέστου. Το ωραιότερο τμήμα, είναι αυτό από το ύψος του χωριού Παράδεισος και μέχρι την Χρυσούπολη.

   

  Ανάλογα με την διάθεσή σας μπορείτε να μπείτε στο στην διαδρομή (ανάχωμα) από 3 σημεία :

   

  • Γέφυρα Τοξοτών

  Από εδώ θα έρθετε για να έχετε μια ολοκληρωμένη διαδρομή (περίπου 30 χλμ), από την στιγμή που το ποτάμι εγκαταλείπει τα βουνά της Ροδόπης και μέχρι να τελειώσει στην θάλασσα.

   

  • Ξεριάς

  Είτε πριν την είσοδο στο χωριό (στροφές) είτε ακριβώς δίπλα από το γήπεδο, θα βρείτε εύκολα τον χωματόδρομο – ανάχωμα δίπλα στο ποτάμι. Συνολικά ετοιμαστείτε να διανύσετε περίπου 20 χλμ.

   

  • Χρυσούπολη

  Η παραποτάμια διαδρομή ξεκινά από το Τουριστικό περίπτερο (καφέ – ψησταριά). Αφήνοντας πίσω σας το κομμάτι με τις όμορφες αλέες των δέντρων θα κινηθείτε σε περισσότερο παρθένα βλάστηση, μέχρι το Περιβαλλοντικό κέντρο (8 χλμ). Κατόπιν θα αποφασίσετε εάν θα πάτε μέχρι το Δέλτα (+7 χλμ).

   

  Σε συνεργασία με τις ΑΛΛΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.