Χρονόμετρο

  Δωρεάν περιήγηση στο μονοπάτι ο «Δρόμος του Νερού»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Την ανάδειξη του μονοπατιού επιχειρεί ο δήμος Καβάλας μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων

   

  Ενημερωτική εκδήλωση για την ανάδειξη του μονοπατιού, ο «Δρόμος του Νερού» (Παλαιά Καβάλα – Αγ. Κωνσταντίνος Καβάλα), πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/4) ο δήμος Καβάλας στο ξενοδοχείο «Galaxy», σε μια προσπάθεια να τραβήξει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων επισκεπτών, αλλά και Καβαλιωτών, ώστε να απολαύσουν της ομορφιές που προσφέρει το μονοπάτι.

  Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ενώ για το μονοπάτι «Δρόμος του Νερού» τοποθετήθηκαν η προϊσταμένη της 12ης ΕΒΑ, Σταυρούλα Δαδάκη, η εκπρόσωπος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων, Μαρία Κατσακιώρη και ο διευθυντής Πολιτιστικού Τουρισμού και Επικοινωνίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Στράτος Μαρουλάς, που αναφέρθηκαν στο έργο οργάνωσης του μονοπατιού, στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντός του, αλλά και στη συνεισφορά του για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

  Η Μ. Κατσακιώρη ανέφερε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Καβάλας, το μονοπάτι “ο Δρόμος του Νερού”, καθώς ενώνει την Παλιά Καβάλα με την πόλη. Παρουσιάζουμε τη σημασία του μονοπατιού, όχι μόνο για την πόλη, αλλά και ευρύτερα για την περιοχή, καθώς αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό. Οι Καμάρες δεν είναι το μόνο τμήμα του μεσαιωνικού υδραγωγείου, αλλά συνεχίζει έξι χιλιόμετρα πίσω. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζώμενα υδραγωγεία στην Ευρώπη, για την Ελλάδα σίγουρα το μεγαλύτερο, οπότε από επιστημονικής πλευράς είναι σημαντικότατο. Φτιάχτηκε για το ευρύ κοινό ένα μονοπάτι 10 χιλιομέτρων, βατό που μπορεί κανείς να το διαβεί σε όποια τμήματά του θέλει με την οικογένεια του και να έχει κάποιες ευκαιρίες αναψυχής».

  Το έργο ανέρχεται στα 561.150€ και εντάσσεται στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

  Η επίσκεψη στο μονοπάτι θα πραγματοποιηθεί Σαββάτο το πρωί. Η ξενάγηση στο μονοπάτι και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από το δημοτικό κήπο Καβάλας στις 9.30. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής να περπατήσουν μέρος ή ολόκληρη την διαδρομή.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.