Χρονόμετρο

  Η Θασιακή Ένωση – Εμμένει στις αρχικές της θέσεις

  Δημοσιεύτηκε στις

  Τέσσερα δρομολόγια τις καθημερινές και δύο τις Κυριακές για την πορθμιακή γραμμή Καβάλα-Πρίνου ζητάει με απόφαση του το διοικητικό συμβούλιο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, που συνεδρίασε με μοναδικό θέμα συζήτησης τη μείωση των δρομολογίων και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης το βράδυ της Τρίτης.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, Νίκος Τσιλογεώργης, «η απόφασή μας αυτή δεν είναι χθεσινή. Εμείς την είχαμε κοινοποιήσει στον λιμενάρχη στις 12 Νοεμβρίου, όπως και σε όλους τους θεσμικούς φορείς. Επαναλαμβάνουμε αυτό που είχαμε πει και πριν ένα μήνα. Η γραμμή αυτή πρέπει να μείνει ανοιχτή με τέσσερα δρομολόγια από Δευτέρα έως Σάββατο και με δύο κάθε Κυριακή. Θα στείλουμε ένα έγγραφο στον κ. Γρανά, με το οποίο θα αναλύουμε το σκεπτικό μας. Τον λόγο, πλέον, έχει ο αντιπεριφερειάρχης, που θα αποστείλει την πρόταση μας σε Ν.Ε.Κ. και Α.Ν.Ε.Θ., αλλά και οι άλλοι θεσμικοί φορείς και ειδικότερα οι βουλευτές του νομού μας».

  Για το 3+1 που έπεσε στο τραπέζι στη σύσκεψη όλων των φορέων τη Δευτέρα, ο κ. Τσιλογεώργης είπε ότι καμία πρόταση, πέρα από αυτή της Θασιακής Ένωσης δεν μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες του κοινού.

  Σχετικά με το αν οι φορείς της Καβάλας μπορούν να συνεννοηθούν πριν τη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. στις 18 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης είπε ότι «κάτι πρέπει να γίνει, αφού η στάση των ναυτιλιακών εταιρειών δε μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι για το πρόβλημα που ταλανίζει την κοινωνία τους χειμερινούς μήνες εδώ και πολλά χρόνια. Ελπίζω να δούμε φως στο τούνελ σύντομα. Ακούγεται η λύση του υδροπτέρυγου, όμως δε θα είναι μια οριστική λύση στο πρόβλημα. Υπάρχουν και κάποιοι που μετακινούνται με τα αυτοκίνητά τους. Πρέπει να υπάρξει πίεση στις ναυτιλιακές εταιρείες, ώστε να μη λειτουργούν αυτοβούλως».

  Όσο για την απουσία του λιμενάρχη Καβάλας από τη σύσκεψη της Δευτέρας, ο κ. Τσιλογεώργης απάντησε πως ήταν μια μεγάλη έκπληξη. «Δε γνωρίζω τον λόγο της απουσίας του. Είναι ένας σοβαρός θεσμικός παράγων και όφειλε να είναι παρών».


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.