Χρονόμετρο

  Ν. Τσιλογεώργης για δρομολόγια φέρυ: «Κάτι φαίνεται να κινείται»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Θετική ανταπόκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας στην πρόταση της Θασιακής Ένωσης, την οποία απέστειλε σε ΝΕΚ-ΑΝΕΘ για αλλαγή στη δρομολογιακή πολιτική της γραμμής Καβάλα-Πρίνος

  Ο Ν. Τσιλογεώργης ανέφερε ακόμη στο «Χ» ότι περιμένει την έκδοση της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που συνεδριάζει στις 12/2 και υπογράμμισε ότι εφόσον συζητηθούν θέματα δρομολογιακής πολιτικής είτε ο ίδιος είτε κάποιος εκπρόσωπος θα βρεθεί στη συνεδρίαση

  Ο Ν. Τσιλογεώργης ανέφερε ακόμη στο «Χ» ότι περιμένει την έκδοση της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που συνεδριάζει στις 12/2 και υπογράμμισε ότι εφόσον συζητηθούν θέματα δρομολογιακής πολιτικής είτε ο ίδιος είτε κάποιος εκπρόσωπος θα βρεθεί στη συνεδρίαση

   

  Θετική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας στις προτάσεις της Θασιακής Ένωσης Καβάλας για την αλλαγή στη δρομολογιακή πολιτική την περίοδο Νοέμβριος 2014-Οκτώβριος 2015, στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου.

  Με έγγραφο που έφτασε την Παρασκευή στη Θασιακή Ένωση, έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο μελέτησε την πρόταση της Θ.Ε. και την απέστειλε στις δύο ναυτιλιακές εταιρείες, ΝΕΚ και ΑΝΕΘ, ώστε να υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση και να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί το επιβατικό κοινό τους χειμερινούς μήνες, με την ελάττωση των δρομολογίων στη συγκεκριμένη γραμμή.

  Όπως ανέφερε στο «Χ», ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, Νίκος Τσιλογεώργης, αυτό δε συνιστά κάποια νίκη, τόνισε όμως ότι «θέλοντας να προλάβουμε τις προθεσμίες, στείλαμε εγκαίρως στον Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη ένα πλήρες πρόγραμμα. Πήραμε απάντηση από τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, που αναφέρει ότι το αίτημα θα εξεταστεί και αποστέλλεται στις δύο εταιρείες. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας. Ετοιμάζουμε μια νέα επιστολή στον κ. Βαρβιτσιώτη για να τον ενημέρωσουμε πλήρως για την κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη πορθμειακή γραμμή. Ήδη, συζητιέται και η έλευση μιας τρίτης ναυτιλιακής εταιρείας στην περιοχή μας. Εμάς, δε μας ενδιαφέρει να έρθει μια Τρίτη εταιρεία, που θα μπει σταδιακά στην ίδια λογική με τις άλλες δύο, αλλά θα δεσμευτεί να δραστηριοποιηθεί με μια σειρά από προαπαιτούμενα, όπως να δρομολογεί πλοίο για όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο για την καλοκαιρινή περίοδο, Μάιο-Οκτώβρη και να κάνει δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Ειδικότερα δε, για τη γραμμή Καβάλα-Πρίνος που τώρα αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται το ίδιο σενάριο, να υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ναυτιλιακές, αλλά στο τέλος να αποσύρονται. Οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές, διότι μας ενδιαφέρει να μην αποκόπτεται το νησί από την Καβάλα τους χειμερινούς μήνες. Το έγγραφο αυτό σημαίνει ότι κάτι κινείται».

  Ο Ν. Τσιλογεώργης ανέφερε ακόμη στο «Χ» ότι περιμένει την έκδοση της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που συνεδριάζει στις 12/2 και υπογράμμισε ότι εφόσον συζητηθούν θέματα δρομολογιακής πολιτικής είτε ο ίδιος είτε κάποιος εκπρόσωπος θα βρεθεί στη συνεδρίαση, ώστε να εκθέσει τα προβλήματα στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα-Πρίνος.

   

  Δημήτρης Μπουντάς

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.