Χρονόμετρο

  Προετοιμάζεται για ένσταση ο Ξουλόγης

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στον «αέρα» το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Παγγαίου, καθώς αίτημα επανακαταμέτρησης ετοιμάζονται να καταθέσουν και οι Αναστασιάδης-Φιλόσογλου

  Ένσταση πρόκειται να καταθέσει ο Βασίλης Ξουλόγης, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του δημάρχου Παγγαίου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής στον δήμο Παγγαίου από το πρωτοδικείο Καβάλας, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης.

  Όπως είναι γνωστό, αίτημα ένστασης ή επανακαταμέτρησης, δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το πρωτοδικείο Καβάλας, το οποίο επιβεβαιώνει τα ευρήματα από την κάλπη που ανακοίνωσε η περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

  Πληροφορίες για αίτημα επανακαταμέτρησης θα καταθέσει κι ο νικητής συνδυασμός «Ναι, Μπορούμε» του Φίλιππου Αναστασιάδη, ενώ κάτι αντίστοιχο ετοιμάζεται να κάνει και ο Γιάννης Φιλόσογλου, για το αποτέλεσμα των εκλογών στον δήμο Παγγαίου στις 18 Μαΐου, από το οποίο έμεινε εκτός β’ γύρου.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συνδυασμός Αναστασιάδη θα ζητήσει νέα καταμέτρηση για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, ώστε να διαλυθεί κάθε σύννεφο, που άφησε να αιωρείται ο Γ. Φιλόσογλου.

  Ο κ. Φιλόσογλου δήλωσε στο «Χ» ότι η δική του ένσταση θα ακολουθήσει μετά από αυτή που θα καταθέσει ο Β. Ξουλόγης, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν ο απερχόμενος δήμαρχος Παγγαίου δεν καταθέσει τέτοιο αίτημα, τότε κι ο ίδιος δε θα προχωρήσει σε ενστάσεις! Πραγματικός μύλος και το εκλογικό αποτέλεσμα στον δήμο Παγγαίου είναι στον «αέρα».

   

  Ξουλόγης: «Οριστικό αποτέλεσμα μετά την τελική καταμέτρηση»

  Ξημερώματα Δευτέρας και έχοντας ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα, ο Β. Ξουλόγης, μιλώντας στους φίλους του συνδυασμού «Σωστή Επιλογή», μετά από πιέσεις, ανέφερε ότι θα καταθέσει αίτημα επανακαταμέτρησης.

  Από κει και πέρα, ο απερχόμενος δήμαρχος Παγγαίου ανέφερε σε ανακοίνωση που μοίρασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που συμμετείχαν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία καθώς και όσους επέλεξαν τον συνδυασμό μας, και πίστεψαν στο όραμά μας για τον Δήμο Παγγαίου.

  Παράλληλα, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον επικεφαλής του συνδυασμού «Ναι Μπορούμε», κ. Φίλιππα Αναστασιάδη. Το οριστικό αποτέλεσμα για τον συνδυασμό «Σωστή Επιλογή» θα κριθεί μετά την τελική καταμέτρηση των ψήφων.

  Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες που με συντρόφευσαν όλα αυτά τα χρόνια, δίχως τη βοήθεια των οποίων τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Εύχομαι να επικρατήσει η ενότητα και η κοινή προσπάθεια για τον Δήμο Παγγαίου. Με τιμή, Βασίλης Ξουλόγης».

   

  Αναστασιάδης: «Ένα μεγάλο “ευχαριστώ”»

  Απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της κάλπης, που του χάρισε την πρώτη θέση στον δήμο Παγγαίου έναντι του Β. Ξουλόγη, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ναι, Μπορούμε», Φίλιππος Αναστασιάδης ανέφερε στο «Χ» ότι «θέλω να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους δημότες του δήμου Παγγαίου για τη στήριξη που έδειξε στον συνδυασμό μας. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του και την ελπίδα που εναπόθεσαν στο πρόσωπό μου. Το πίστευα από την αρχή ότι θα είμαστε νικητές και δικαιωθήκαμε. Υπήρχε άγχος, διότι πήγε ως το τέλος η μάχη».

  Σχετικά με τις ενστάσεις που ετοιμάζουν οι αντίπαλοι του (Ξουλόγης-Φιλόσογλου), τόνισε πως «εμείς δεν επηρεαζόμαστε. Περιμένουμε την επικύρωση από το Πρωτοδικείο».

   

  Φιλόσογλου: «Αν κάνει ένσταση ο Ξουλόγης, θα κάνω κι εγώ»

  «Θα κάνω μια αίτηση επανακαταμέτρησης. Αν κάνει ένσταση ο Ξουλόγης, θα κάνω κι εγώ. Αν δεν κάνει, τότε το ίδιο θα πράξω κι εγώ», ανέφερε αρχικά ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης, Γιάννης Φιλόσογλου, που έμεινε εκτός διεκδίκησης του δήμου Παγγαίου στον δεύτερο γύρο και είναι αυτός που βάζει φωτιά στο σκηνικό που έχει διαγραφεί στον μεγαλύτερο σε έκταση δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. «Αν κάνει ένσταση ο Ξουλόγης και δικαιωθεί, τότε υπάρχει κίνδυνος να δικαιωθεί και να βγει δήμαρχος, σε περίπτωση που δεν καταθέσω εγώ ένσταση. Εγώ αρχικά θα καταθέσω αίτημα επανακαταμέτρησης. Αύριο (σ.σ. σήμερα) είναι η τελευταία μέρα που μπορώ να το πράξω και θα το κάνω. Θα περιμένω κι αν δικαιωθώ, τότε όλα θα εξαρτηθούν από τον κ. Ξουλόγη. Αν κάνει ένσταση επί του αποτελέσματος. Αν δεν κάνει, ακόμη κι αν με δικαιώνει η επανακαταμέτρηση, τότε δε θα καταθέσω ένσταση».

  Σχετικά με το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής, ο κ. Φιλόσογλου σημείωσε ότι «υπήρξε μια απέχθεια στο πρόσωπο του Β. Ξουλόγη. Θεωρώ ότι τις εκλογές τις έχασε ο Ξουλόγης, δεν τις κέρδισε ο Αναστασιάδης. Δεν ήθελε πλέον ο κόσμος Ξουλόγη. Η παράταξη πλήρωσε μια αλαζονεία που έβγαζε προς τα έξω. Δεν έδωσε ποτέ εύσημα σε εμένα για τα έργα και τα 3 εκατ. Ευρώ πλεόνασμα, σέρνοντας με στα δικαστήρια. Αν ήθελα να κλέψω, δε θα άφηνα 3 εκατ. Ευρώ αποθεματικό. Πλήρωσε το παιχνίδι που έκανε εις βάρος μου. Δε θα έλεγα στην ανακοίνωσή μου “μην ψηφίζετε Ξουλόγη”, αν είχε δείξει καλύτερο χαρακτήρα, αλλά θα έλεγα “ψηφίστε κατά συνείδηση” και τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον Αναστασιάδη».

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.