Χρονόμετρο

  Πρωταθλήτριες στα πρόστιμα οι ταβέρνες

  Δημοσιεύτηκε στις

  Αυξήθηκαν οι έλεγχοι από τα συνεργεία της Δ.Ο.Υ. – Καταστήματα εστίασης εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα
  Υψηλή παραβατικότητα εμφανίζουν τα καταστήματα εστίασης, σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργούν τα συνεργεία της Δ.Ο.Υ. στην αγορά της Καβάλας. Από τους δεκάδες επιτόπιους ελέγχους που διενεργούνται καθημερινά, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι ταβέρνες, ενώ ακολουθούν τα καφέ και τα μπαρ, ενώ αρκετά χαμηλότερη είναι η παραβατικότητα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις και ειδικότερα αυτές των εμπορικών καταστημάτων (ένδυση-υπόδυση).

  Η παραβατικότητα εντοπίζεται στη μη απόδοση απόδειξης κατά την αγορά προϊόντων.
  Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, ενώ από το μικροσκόπιο των εφοριακών περνάνε και οι επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση προϊόντων που υπόκεινται σε ΕΦΚ, σε αυτοκίνητα οχήματα, εφοδιασμούς πλοίων κ.α.

  Από τους επιτόπιους ελέγχους δεν ξεφεύγουν ούτε οι ιδιώτες γιατροί και οι δικηγόροι, με τους εφοριακούς, ωστόσο, να έχον πιο δύσκολο έργο, μια και έχουν καταργηθεί τα πρόσθετα βιβλία.

   

   

  Ουρά δεκάδων μέτρων στη Δ.Ο.Υ λόγω TAXIS και ΕΝΦΙΑ

   

  Ουρές δεκάδων μέτρων δημιουργήθηκαν χθες το πρωί στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας, με τους πολίτες να αγανακτούν και να τα βάζουν με τους υπαλλήλους, οι οποίοι φυσικά και δεν είχαν καμία ευθύνη. Αιτία της ταλαιπωρίας ήταν ένα πρόβλημα στο λογισμικό του TAXISNET, το οποίο «κολλούσε» συστηματικά και μάλιστα ακόμη και για μια απλή εκτύπωση του εκκαθαριστικού ή μια μεταβολή στοιχείων, οι φορολογούμενοι αναγκάζονταν να περιμένουν στις ουρές ακόμη και 20 λεπτά.

  Ο μεγάλος όγκος πολιτών αυτόν τον καιρό εξυπηρετείται στις εφορίες για τον ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα το TAXISNET να «καταρρεύσει» σε πολλές των περιπτώσεων και άλλες φορές να υπολειτουργεί, προκαλώντας εκνευρισμό σε όσους επέλεξαν να περάσουν το κατώφλι της Δ.Ο.Υ. Καβάλας χθες το πρωί.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.