Χρονόμετρο

  Από 10-30 Ιουλίου το 15ο φεστιβάλ «Γιάννης Παπαϊωάννου»

  Δημοσιεύτηκε στις

  Στα καλύτερα ωδεία της χώρας το Δ.Ω.Κ., τόνισε ο Κ. Σιμιτσής – Προστιθέμενη αξία για το φεστιβάλ, οι 500 άνθρωποι που θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης

   Από τις 10 έως τις 30 Ιουλίου θα λάβει χώρα στην Καβάλα το 15ο φεστιβάλ «Γιάννης Παπαϊωάννου», που συνδιοργανώνουν ο δήμος και το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μουσικολόγου – πιανίστα Γεώργιου – Ιούλιου (Γιούλη) Παπαδόπουλου.

  Οι διοργανωτές δίνουν φέτος μεγαλύτερη βαρύτητα από ποτέ στο παιδαγωγικό κομμάτι του φεστιβάλ, αφού στο πλαίσιό του και με έδρα το Δ.Ω.Κ. εντάσσεται η διοργάνωση της 3ης διεθνούς θερινής μουσικής ακαδημίας των Δημοτικών Ωδείων της Ελλάδας, την περίοδο 12-22 Ιουλίου.

  Στην Ακαδημία, θα φιλοξενηθούν περίπου 40 καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκ των οποίων οι 13 είναι καβαλιώτες, 14 από την υπόλοιπη Ελλάδα και 13 από το εξωτερικό.

  Τις δυο πρώτες ημέρες της Ακαδημίας θα διεξαχθούν πανελλήνιοι διαγωνισμοί σε διάφορα όργανα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διακριθούν και να αποκτήσουν χρήσιμες μουσικές εμπειρίες.

   «Από τα καλύτερα ωδεία της χώρας το Δ.Ω.Κ.»

  Χθες, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το 15ο φεστιβάλ «Γ. Παπαϊωάννου» κι αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Γ. Παπαδόπουλο για την προσφορά και το έργο του, ευχήθηκε η νέα δημοτική αρχή να τον κρατήσει στην ίδια θέση. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Ω.Κ., Κώστα Πεφάνη, αφού επί των ημερών του το ωδείο κατέγραψε ποσοτική και ποιοτική βελτίωση, με αναβάθμιση των εκδηλώσεων, ενώ υπογράμμισε ότι το φετινό φεστιβάλ θα δώσει προστιθέμενη αξία στο Δ.Ω.Κ., αυξάνοντας ταυτόχρονα την επισκεψιμότητα στην πόλη. «Γίνεται πολύ καλή δουλειά με ελάχιστα χρήματα στην Ελλάδα της κρίσης. Το Δημοτικό Ωδείο ήταν έτοιμο να κλείσει το 2007 και σήμερα έφτασε να είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας», σημείωσε ο Κ. Σιμιτσής, ενώ δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα και στους δύο προηγούμενους προέδρους του Δ.Ω.Κ., τον Νίκο Κούτρα και τη Μαρία Κοζανίδου.

   Δ.Μ.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.