Χρονόμετρο

  Στο Δ.Ω.Κ.: Ελπίδες για έναρξη μαθημάτων την προσεχή Δευτέρα

  Δημοσιεύτηκε στις

  Πρόταση από τους καθηγητές στον νέο πρόεδρο Χ. Τριανταφυλλίδη για εθελοντική παραμονή τους μέχρι την έγκριση των νέων συμβάσεων, ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία του

   

   

   

  Η έγκριση του νέου διοικητικού συμβουλίου, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, θα κρίνει αν την προσεχή Δευτέρα (6/10) θα ξεκινήσουν ή όχι τα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.

  Οι καθηγητές πρότειναν στον νέο πρόεδρο Χάρη Τριανταφυλλίδη την παραμονή τους στο Δ.Ω.Κ. εθελοντικά, ώστε να τηρηθεί η ομαλή λειτουργία του και να μη δημιουργηθεί σύγχυση στις περίπου 600 οικογένειες που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Ωδείο.

  Αυτό ανέφερε με δηλώσεις του στο «Χ» ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Κ., Γιώργος-Ιούλιος Παπαδόπουλος, για την καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων (σ.σ. κανονικά θα ξεκινούσαν την 1/10), που οφείλεται σε γραφειοκρατικά ζητήματα λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

  «Οι προσλήψεις των καθηγητών σε κάθε φορέα των Ο.Τ.Α. γίνονται μετά την απόφαση μιας τριμελούς υπουργικής επιτροπής και την προκήρυξη αυτών των θέσεων. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αναμονή. Η διαδικασία αυτή λόγω των εκλογών ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου. Εμείς και πολλά ωδεία, παιδικοί σταθμοί κι άλλα νομικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν αυτή τα προβλήματα. Υπολογίζουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία κι ύστερα να δοθεί σε δημοσίευση η προκήρυξη θέσεων, μεταξύ αυτών και του καλλιτεχνικού διευθυντή, καθώς από σήμερα κι εγώ τυπικά δεν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, παρόλο που οι υποχρεώσεις του Δ.Ω.Κ. είναι τέτοιες που με αναγκάζουν να είμαι στο πόστο μου τις ημέρες που βρίσκομαι στην Καβάλα».

  Ο Γ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι εκτός από τη δημοσίευση της προκήρυξης των συμβάσεων έργου για τους καθηγητές του Δ.Ω.Κ. από το Υπουργείο Παιδείας, θα ακολουθήσει και μια αξιολόγησή τους από τριμελή επιτροπή, κάτι που σημαίνει ότι η επίσημη έναρξη μαθημάτων στο Ωδείο θα γίνει εντός του μήνα Δεκέμβρη.

  «Με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Χάρη Τριανταφυλλίδη και της ενημέρωσης που θα γίνει στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) Δ.Σ. θα εγκριθεί η πρόταση που έχουν υποβάλλει οι καθηγητές για διδασκαλία με εθελοντική συμμετοχή. Αυτό έχει επαναληφθεί και στη διάρκεια της διοίκησης Σιμιτσή και μάλιστα, τότε είχαμε αντιμετωπίσει καθυστερήσεις στην προκήρυξη νέων συμβάσεων μέχρι τα τέλη Φεβρουάριο. Είχαμε πράξει κάτι ανάλογο και κρατήσαμε όρθιο το Ωδείο, διατηρώντας την ομαλή λειτουργία του, τη δυναμική του και έχω εμπιστοσύνη στον νέο πρόεδρο, ο οποίος κατανόησε το θέμα και είχε μια συνάντηση με δική του πρωτοβουλία με τους καθηγητές, όπου συζητήθηκε αυτό το plan B. Πιστεύω ότι έχει ενημερώσει και τη δήμαρχο κ. Τσανάκα και νομίζω ότι το Δ.Σ. θα αντιμετωπίσει αυτή την πρόταση με αίσθημα ευθύνης. Χωρίς να θέλω να προκαταλάβω αποφάσεις, θεωρώ ότι ίσως την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στο Δ.Ω.Κ. Σκοπός μας είναι να μην παραταθεί η αγωνία των 600 οικογενειών της Καβάλας, που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους».

  Σχετικά με το αν ο ίδιος θα συνεχίσει να βρίσκεται στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Δ.Ω.Κ., υπογράμμισε: «Όπως και οι καθηγητές, έτσι κι εγώ θα καταθέσω τα δικαιολογητικά μου, περνώντας από μια διαδικασία κρίσης. Σίγουρα, με τη δουλειά που έγινε όλα αυτά τα χρόνια και τις επιτυχίες που σημειώσαμε, θα  ήθελα να συνεχίσω στην καλλιτεχνική διεύθυνση του Δ.Ω.Κ.», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

   

  Δημήτρης Μπουντάς


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.