Χρονόμετρο

  ΠΡΩΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ – Δε διαπιστώθηκε σοβαρή παράβαση

  Δημοσιεύτηκε στις

   Σε καθημερινούς ελέγχους από την περασμένη Δευτέρα προβαίνει κλιμάκιο της Δ.Ο.Υ. Καβάλας, μετά από εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών, αρμοδιότητα που μεταβιβάστηκε μετά την κατάργηση του Σ.Δ.Ο.Ε. σε όλες τις οικονομικές υπηρεσίες της χώρας.

  Το κλιμάκιο αποτελείται από δύο έμπειρους υπαλλήλους σε ανάλογη διαδικασία και ήδη έχουν προβεί σε αρκετούς ελέγχους σε καταστήματα του κέντρου στις οκτώ μέρες που τηρούνται αυτοί, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες οι έλεγχοι αυτοί θα επεκταθούν και εκτός της πόλης της Καβάλας.

  Από τις μέχρι τώρα έρευνες που έκαναν οι υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. αρκούνται περισσότερο σε συστάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχουν διαπιστωθεί μεγάλες παραβάσεις.

  Όπως ανέφερε στο «Χ» η διευθύντρια του τοπικού παραρτήματος της Δ.Ο.Υ., Φωτεινή Παναγιωτοπούλου, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την εφορία της Καβάλας είναι η έλλειψη προσωπικού.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις πέντε Δ.Ο.Υ., που υπήρχαν πριν τις συγχωνεύσεις, σε αυτές εργάζονταν 130 υπάλληλοι, όμως σήμερα με την ενοποίηση τους και τη λειτουργία των ΚΕΦ (ένας υπάλληλος σε Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη – δύο στη Θάσο), αλλά και την παραίτηση αρκετών ακόμη λόγω συνταξιοδότησης, στην εφορία έχουν απομείνει 95 υπάλληλοι, αριθμός που δεν επαρκεί για τις πολλές αρμοδιότητες με τις οποίες έχει «φορτωθεί» η υπηρεσία.

   

  Διπλάσιο το κόστος για την καθαριότητα

   Το Υπουργείο Εσωτερικών και αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και οι υπουργοί κ.κ. Μιχελάκης και Μητσοτάκης αντίστοιχα, μπορεί το καλοκαίρι να διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για αναγκαιότητα εφαρμογής του μέτρου της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας, όμως όλα όσα έρχονται στο φως είτε από τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ είτε τα περιφερειακά ΜΜΕ περί μπασίματος ιδιωτών σε τομείς που μέχρι πρότινος εργάζονταν υπάλληλοι με συμβάσεις δημοσίου, πραγματικά προκαλούν απορίες, ακόμη και θυμό.

  Μια εξ αυτών έχει να κάνει με την υπηρεσία καθαριότητας στη Δ.Ο.Υ. Καβάλας, την οποία αποκαλύπτει το «Χ». Με την εφαρμογή της κινητικότητας, οι δύο καθαρίστριες της Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης μετακινήθηκαν αρχικά σε αυτή της Καβάλας, λαμβάνοντας μισθό 400 € συν την ασφάλιση τους (δεν υπερέβαινε τα 50 € το κόστος), με αποτέλεσμα να κοστίζουν στο δημόσιο ταμείο μετά βίας 900 €.

  Ωστόσο, οι δύο υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον νόμο Μητσοτάκη και στη θέση τους η ανάληψη του έργου καθαριότητας δόθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο, το οποίο λαμβάνει 1.950 € μηνιαίως για τον καθαρισμό του πρώτου ορόφου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της οικονομικής εφορίας Καβάλας.

  Γίνεται, επομένως, αντιληπτό ότι μόνο δημοσιονομικά οφέλη δεν υπήρξαν από τη διαθεσιμότητα, αλλά απλά ήταν βούληση της κυβέρνησης να παρουσιάσει νούμερα απολυμένων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.