Χρονόμετρο

  Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα για τα διόδια της Καβάλας

  Δημοσιεύτηκε στις

  Σήμερα το πρωί, μια ημέρα μετά το συλλαλητήριο των καβαλιωτών, κατά της δημιουργίας νέων σταθμών διοδίων, εμφανίστηκαν στην παράκαμψη της Καβάλας, στο ύψος της Άσπρης Άμμου, τα πρώτα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας για να ξεκινήσουν τα έργα.

   

  Αμέσως παρενέβη ο Δήμος Καβάλας. Με εντολή της δημάρχου Καβάλας κυρίας Δήμητρας Τσανάκα μετέβησαν άμεσα στο σημείο οι κύριοι Γραμμένος και Τσουρουκίδης, ενώ άμεσα κατέφθασαν και οι κκ Κελαϊδάκης και Τσιρονίδης, μέλη της  συντονιστικής επιτροπής, προς παρεμπόδιση της συνέχισης των εργασιών.

  Παράλληλα ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του συνεργείου, πως εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ, αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

  Αφού δήλωσε άγνοια για την δικαστική διένεξη, εστάλησαν τα δικόγραφα από τον Δήμο Καβάλας στο αντίστοιχο νομικό τμήμα της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

  Περί την 15:30 το συνεργείο του αναδόχου αποχώρησε άπρακτο από το επίμαχο σημείο.

  Αύριο θα συγκληθεί εκ νέου η συντονιστική επιτροπή προς εκτίμηση της κατάστασης και λήψης αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες.

   

   

  Επίσης χθές έγινε γνωστό ότι ευθείες βολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό και το «Ελ. Βενιζέλος» εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μετά από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των μεταφορών, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «εάν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια».

   

  Σχετικά με την Εγνατία, ο υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκαν από τους θεσμούς διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια και πώς θα «κουμπώνει» το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά. Πρόθεση, όπως είπε, είναι να ισχύει το ίδιο σύστημα με άλλες γειτονικές χώρες και να υπάρχει δορυφορικό σύστημα για τα βαριά φορτηγά. Ενώ, αναφορικά με το Ελληνικό, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθούν από εκεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ.

   

   


  Δημοσιεύτηκε στις 0

  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.